Hyväntekeväisyyslahjojen tarvitsijoita viime vuotta enemmän

Rauman Nuorkauppakamari järjestää tänä vuonna Joulupuu-keräyksen jo kuudetta kertaa. Itsenäisyyspäivän jälkeen käynnistyneessä keräyksessä hankitaan joululahjoja vähävaraisille raumalaisille lapsille. Vuosien varrella keräyksen piiriin kuuluvien lasten määrä on kasvanut.

Viime vuonna Rauman sosiaalitoimen mukaan lahjan tarpeessa oli vajaat 400 lasta, kun tänä vuonna lahjoja yritetään hankkia noin 500 lapselle.

– Taloustilanne varmasti vaikuttaa lahjaa tarvitsevien lasten määrän kasvamiseen. Toivottavasti ei kuitenkaan käy niin, että vastaavasti lahjojen hankkijatkin vähenevät, keräyksen projektipäällikkö Timo Huhtala sanoo.

Vanhemmatkin lapset

arvostavat lahjaa

Kun Rauman Lukon jääkiekkopelissä yleisön jäälle heittämät parisataa pehmolelua lasketaan mukaan, nyt on kerätty noin 560 lahjaa. Keräystavoitteesta ollaan kuitenkin jonkin verran jäljessä, ja vanhemmissa ikäluokissa lahjoja tarvittaisiin vielä rutkasti.

Nuorimmille lapsille olisi jo parikin lahjaa päätä kohden annettavaksi, mutta 8–9-ikävuodesta ylöspäin soveltuvia lahjoja uupuu vielä aika monta.

– Monet voivat mieltää, että vanhemmalle lapselle lahjan hankkiminen on hankalampaa. Toisaalta aivan pienimmät lapset eivät vielä osaa odottaakaan paketteja, mutta vähän vanhemmille niillä on iso merkitys, Huhtala sanoo.

Joulupuu-keräyksessä lahjoja hankitaan vauvasta aina 17-vuotiaille lapsille.

Vielä ehtii

osallistua

Perinteisesti joulupuu-keräys on vauhdittunut vielä viimeisien päivien aikana. Tänä vuonna lahjan ehtii toimittaa keräykseen Prisman aulaan vielä 16. joulukuuta.

– Yksityishenkilöiden lisäksi keräykseen on osallistunut myös jonkin verran yrityksiä ja paikallisia urheiluseuroja, Huhtala kiittelee.

Keräykseen voi osallistu tuomalla paikalle uutta tavaraa tai lahjakortin – rahaa keräykseen ei pidä tuoda.