Hyvinvointialueen johtaja valittu: Kirsi Varhila virkaan enemmistöäänin

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkönä toimiva Kirsi Varhila sai 47 ääntä 69:stä mahdollisesta.

| Päivitetty

Satakunnan hyvinvointialueen toinen aluevaltuuston kokous käytiin tiistaina Porin yliopistokeskuksessa. Yksi kokouksen odotetuimpia pykäliä oli hyvinvointialueen johtajan valinta.

Johtajan valinnasta käytiin vaalit suljetulla lippuäänestyksellä. Enemmistöäänillä johtajaksi valittiin valtiotieteen maisteri Kirsi Varhila. Hän sai 47 kappaletta kaikista 69 annetusta äänestä, eikä enemmistöäänten jälkeen vaalien toista kierrosta järjestetty.

Loppusuoralle edenneistä hakijoista diplomi-insinööri Harri Hagman sai 14 ääntä, lääketieteen tohtori, dosentti Petteri Lankinen 8 ääntä.

Varhilalle valittiin virkaan myös varahenkilö Varhilan mahdollisen kieltäytymisen johdosta. Varahenkilöksi valittiin Harri Hagman 35 äänellä Petteri Lankisen 34 ääntä vastaan.

Uusi hyvinvointialueen johtaja Varhila on porilaislähtöinen sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö. Hyvinvointialueen johtaja valittiin kuuden vuoden määräaikaiseen virkaan. 

Vaikka loppusuoralle haastatteluprosessissa etenivät Hagman, Lankinen, ja Varhila, oli äänestyslapulle mahdollista laittaa myös kahden muun hakijan eli toimitusjohtaja Raija Saaren ja Keski-Satakunnan sote-alueen palvelualuejohtaja Jaana Vettenrannan nimet. He eivät kuitenkaan saaneet yhtään ääntä.

Hyvinvointialuejohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää aluehallituksen alaisena hallintoa, taloutta, valvontaa, ohjausta, viestintää, osallisuutta ja muuta toimintaa. Johtaja vastaa myös osaltaan siitä, että aluevaltuuston ja aluehallituksen asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet saavutetaan.

Hyvinvointialuejohtaja toimii aluehallituksen esittelijänä ja hän vastaa asioiden valmistelusta aluehallituksen käsiteltäväksi.

Juttua muokattu 11.56: lisätty Varhilan varahenkilö

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut