Iäkäs nainen ryöstettiin Raumalla

86-vuotias rollaattorin kanssa liikkunut nainen joutui ryöstön kohteeksi Raumalla lauantaina hieman yhden jälkeen iltapäivällä. Ryöstö tapahtui Kuninkaankadun, Pohjankadun ja Kaunisjärvenkadun risteyksessä.

Kaksi ulkomaalaistaustaiselta vaikuttavaa naishenkilöä lähestyi uhria puistoalueen reunalta syreenipensaasta katkaistua kukkaa ojentaen. Toinen naisista kietoi uhrin käden ympärille ranneketjun ja kaatoi uhrin selälleen maahan puristaen tätä kädestä.

Tekijät saivat saaliikseen uhrin ranteessa olleen Tissot-merkkisen miesten kultakellon. Teon jälkeen ryöstäjät poistuivat nopeasti Kaunisjärven suuntaan ja pakenivat Pohjankadun varrelle pysäköidyllä tummalla, pitkänmallisella ja kapealla henkilöautolla. Uhri jäi maahan makaamaan.

Uhri sai ranteeseen ja kyynärvarren alueelle verestäviä naarmuja ja mustelmia sekä kivuliaan kuhmun pään takaosaan. Paikalle saapunut seurue auttoi uhrin ylös maasta ja vei hänet Rauman sairaalan päivystykseen tarkastettavaksi.

Uhri arvioi tekijöiden olevan iältään noin 50–60-vuotiaita, ruumiinrakenteeltaan pyöreähköjä ja melko lyhyitä. Toisella naisella oli tummanharmaan hiukset. Vanhemmalla naisella oli uhrin kuvauksen mukaan mustat pitkähköt hiukset, sekä erityispiirteenä nenänpäässä oleva kookas arpi tai rupi. Vaatetuksena ryöstäjillä oli tummat housut sekä ohut leninkimäinen hame.

Ryöstön uhri oli havainnut tapahtuman aikaan ohikulkijan, joka poistui paikalta nopeasti tilanteen nähdessään. Rauman poliisi pyytää silminnäkijää ilmoittamaan poliisille mahdollisista havainnoistaan.

Myös muita tapaukseen liittyviä havaintoja ja tietoja pyydetään ilmoittamaan Rauman poliisin päivystysnumeroon 0295 417 780 (arkisin) tai sähköpostitse osoitteeseen tutkinta.rauma@poliisi.fi.

Rauman poliisista muistutetaan, että vastaavan tapauksen nähdessään on ilmoitettava välittömästi hätäkeskukseen.