Idealeiriltä uutta pöhinää yritysarkeen

Honkilahdella Sieravuoressa on vietetty kolmipäiväistä SataWakan innovaatioleiriä, jonka tarkoituksena on ollut heittää ilmaan ideoita, joilla pystytään tukemaan ja innostamaan maaseudun toimijoita. Leirille osallistui niin kehittäjiä, yrittäjiä kuin opiskelijoitakin.

Yhteistyö on ollut yksi innovaatioleirin tärkein sana ja teema, mutta samalla on painotettu, että leirin aikana tulisi keskittyä ideoimaan ja työstämään sisältöjä – niihin sopivat yhteistyömallit löytyisivät kyllä myöhemmin.

Parhaimmillaan alihankinta ja yhteistyöverkostot helpottavat yrittäjän arkea, jolloin pienenkin yrittäjän aikaa jää enemmän tuotekehittelyyn ja kasvamiseen.

– Tärkeää on muistaa, että organisaatiot eivät tee yhteistyötä, vaan sitä tekevät ihmiset, leiriemäntänä toiminut ja ProAgrian yritysasiantuntija Sari Uoti sanoi.

– Kun eri tahojen ihmiset esimerkiksi rakentavat messut yhdessä, he selvittävät projektin aikana joitain erimielisyyksiä ja lopulta saavat kasaan onnistuneet messut. Tällöin heidän on jatkossa helpompi toimia yhdessä.