Ihalainen tarttui kitaraan

SAK:n entinen puheenjohtaja, entinen työministeri ja nykyinen SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen ehti tarttua Hamid Moenin kitaraan RAP:n 80-vuotisjuhlassa Merikylpylän saunalla sunnuntaina. Juhlapuheen pitäjä soitti ennen ammattiliikeuraansa viihdemusiikkia ja rautalanka tuntui sujuvan vieläkin. Kuva: Esa Urhonen.

Kun SAK:n Rauman paikallisosasto kymmenen vuotta sitten juhli 70-vuotispäiväänsä, juhlapuheen piti SAK:n tuolloinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen. Sunnuntaina RAP:n 80-vuotisjuhlassa puhui SDP:n kansanedustaja Ihalainen.

– Tuolloin meno oli ehkä nykyistä jonkin verran vakaampaa, huolet telakasta ja metsäteollisuudesta eivät olleet vielä niin pinnalla, vaikka kilpailuhaasteita ja työttömyyttä silloinkin toki oli, Ihalainen pohtii vuosikymmenen aikana seudulla tapahtuneita muutoksia.

Juhlapuheessaan Ihalainen mainitsi ilmiön, jota hän kutsuu hiipiväksi rakennemuutokseksi. Tällä hän tarkoittaa työmarkkinoiden muutosta, jossa päivässä katoaa noin 500 työpaikkaa ja toisaalle syntyy uusia lähes saman verran.

RAP:n perhetapahtumassa esiintyi myös lastenmusiikkiorkesteri Sähköankerias. Sen soittimista keskustelun lomassa kävi ilmi, että Ihalainen on itsekin esiintynyt nuoruudessaan muusikkona Elämänjärven pojat -yhtyeessä.
Hänen tuolloin soittamansa kitara päätyi lopulta monien vaiheiden jälkeen takaisin ensimmäisen omistajansa käteen.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.