"Ihan asiallisessa" grillikatoksessa tehty tuli karkasi maastoon ja poltti lopulta koko katoksen – "Voisi tietysti sanoa, että jos olisi vaan pannut einestä mikroon, ei olisi tätäkään päässyt käymään"

Hormillinen katos ei pelastunut kipinästä levinneeltä palolta.

Maastopalot jatkoivat pelastuslaitoksen työllistämistä Raumalla maanantaina. Ennen aamuyhdeksää palokunta kutsuttiin Hanhisissa Rannikontiellä sijaitsevaan mökkirantaan, jossa maastoa oli syttynyt palamaan.

Palo sai alkunsa grillikatokseen sytytetystä tulesta. Kipinä oli ilmeisesti päässyt karkaamaan maastoon, jota paloikin 50 neliön verran, kertoo päivystävä palomestari Jari Eno.

– Omistajat olivat pystyneet vähän tekemään alkusammutusta, mutta meidän yksikkömme hoisivat sammutuksen loppuun, Eno kertaa.

Grillikatos itsessään oli Enon mukaan "ihan asiallinen", ja siinä oli hormillinen savunpoisto, joka vähentää kipinöintiä. Silti vahinko pääsi sattumaan, ja maaston lisäksi itse katosrakennelmakin paloi.

Tapaus osoittaakin, miten pienestä palon leviäminen voi olla kiinni, vaikka tulentekopaikka olisi asianmukainenkin.

– Voisi tietysti sanoa, että jos olisi pannut vaan einestä mikroon, niin ei olisi tätäkään päässyt käymään. Mutta kyllä makkaran paistelu tuollaisessa kohteessa ja vieläpä vesistön äärellä varmasti kuuluu asiaan, ymmärtäähän sen. Ja järjestelyt olivat sinänsä ihan turvallisia. Nyt vain kävi näin, tämä oli tällainen ihan inhimillinen juttu, pohdiskelee Eno.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut