Pauli Hanhiniemi mukana Rauman Asunnottomien yössä: "Ihmiset pelkäävät, että epäonni tarttuu"

– Ihmiset eivät halua luopua omasta hyvän arjen illuusiosta, toteaa muusikko Pauli Hanhiniemi. Hanhiniemi osallistuu Asunnottomien yön tapahtumaan Raumalla.

Muusikko Pauli Hanhiniemeä ei tarvinnut erityisesti houkutella esiintymään Asunnottomien yön tapahtumaan Toivontalon pihalle Raumalle. Päätös oli helppo tehdä.

– Jos voin tällä tavalla tuoda paremmin tärkeää asiaa ihmisten tietoisuuteen ja jos, tämä jollakin tavalla edesauttaa sitä, että ongelmaa aletaan pontevammin hoitaa, olen oikeassa paikassa.

Hanhiniemi on seurannut keskustelua, joka virisi Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen kutsuttua valtuuston kokouksessa päihdeongelmaisia ja kodittomia ihmisroskaksi. Hänen mielestään kyseessä ei ole vain yhden henkilön asenne. Sama asenne asuu jollakin tasolla meissä kaikissa.

– Haluamme päättää itse, milloin meille sopii kohdata esimerkiksi päihdeongelmaisia. Aina heitä ei todellakaan haluta nähdä. Toisaalta se lienee myös inhimillistä.

Kyseessä on Hanhiniemen mukaan oman hyvän arjen illuusiosta luopuminen. Ei haluta nähdä, että toisella ihmisellä menee huonosti.

– Me pelätään, että se epäonni tarttuu. Eihän se tartu, onni tarttuu. Uskonkin, että onni lisääntyisi tässä maailmassa, jos sitä uskallettaisiin jakaa enemmän toisillekin.Asunnottomien Yö ke 17.10. klo 18 alkaen Toivontalolla, Lyseokatu 7. Tarjolla ohjelma lisäksi kahvia, munkkeja ja makkaraa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut