Ihmiset suuntaavat lähes aina verkkoon ostamaan linja-autolipun

Eniten verkkoon liikennöitsijöistä on alusta asti luottanut Onnibus.com, jonka kuljettaja Heikki Nummela kertoi torstaina, että viikossa vain pari kolme asiakasta maksaa matkansa kortilla. Loput ovat hankkineet lippunsa etukäteen verkosta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Matkahuollon tiedotteen mukaan kaikista asiakkaista jo 77 prosenttia ostaa kaukoliikenteen matkalippunsa verkosta. Pohjolan Liikenteessä osuus on selvästi yli puolet, mutta ei ehkä aivan noin suuri, arvioi verkkokauppapäällikkö Ilona Pirhonen.

- Avasimme oman verkkokauppamme kolme ja puoli vuotta sitten. Uusimisprojekti on menossa ja ensi viikolla ihmiset todennäköisesti pääsevät kokeilemaan testiversiota. Sekin näkyy, että Matkahuolto uudisti verkkokauppaansa viime vuonna.

Mobiililaitteidenkin käyttö kasvaa ja ihmiset ostavat lippunsa entistä lähempänä lähtöä.

- Olemme saaneet paljon uusia asiakkaita hintamyllerryksen kautta. Lisäksi kilpailu haastaa tarjoamaan asiakkaille enemmän laatua, Pirhonen kuvaa.

Onnibus.comin, Satakunnan Liikenteen ja linja-autoliiton edustajien kommentit linja-automatkustuksesta löydät päivän Länsi-Suomesta. 

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.