Ihoden pyöräilijäturma: auto ajautui pientareen puolelle, mutta vielä ei tiedetä, miksi

Pyörään törmänneen auton kuljettaja on porilaisnainen, jota poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan. Pyöräilijä ajoi asianmukaisesti pientareen puolella.

Viime viikon maanantaina Pyhärannan Ihodessa sattuneen liikenneonnettomuuden poliisitutkinta ei ole juuri edennyt, koska autoilijaa ei ole vielä päästy kuulustelemaan, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Filppula Länsi-Suomelle.

Onnettomuudessa henkilöautoa ajanut kuljettaja osui valtatie 8:n piennarta ajaneeseen pyöräilijään. Pyöräilijä kuoli saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla.

Autoilija ja pyöräilijä ajoivat samaan suuntaan, kohti Raumaa. Tapahtumapaikka on Filppulan mukaan Raumalle johtavalla ohituskaistalla, noin 800 metriä Ihoden risteyksestä Rauman suuntaan.

Pyöräilijä ajoi pientareen puolella

Tapahtumien kulku on Filppulan mukaan selvä. Pyöräilijä oli ajanut asianmukaisesti pientareen puolella, kun auto jostakin syystä osui häneen.

Pyöräilijä ei siis ollut Filppulan mukaan ajautunut ajoradan puolelle.

Syy osumaan on kuitenkin toistaiseksi epäselvä juuri siksi, että kuljettajaa ei ole päästy jututtamaan.

Alkoholilla tai muilla päihteillä ei ollut osuutta asiaan. Onnettomuus tapahtui puoli seitsemän aikaan aamulla.

Filppula kertoo, että auton kuljettaja on Porista kotoisin oleva naishenkilö. Pyöräilijä taas oli paikallinen keski-ikäinen mies.

Autoilija oli Filppulan mukaan pysähtynyt välittömästi ja kiiruhtanut pyöräilijän luo. Mitään ei kuitenkaan lopulta ollut tehtävissä.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut