Poikelan näytöt ja Rauma-tausta vaikuttivat eikä ikäkään ollut este – "Sopiva ratkaisu muuttuvaan maailmantilanteeseen"

Näytöt Liedosta vakuuttivat valintatoimikunnan.

| Päivitetty

Rauman kaupunginhallituksen I varapuheenjohtajan Samu Vahteriston mukaan kaupunginjohtajan valintatoimikunta vakuuttui Esko Poikelan näytöistä Liedossa. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Kaupunginjohtajan valintatoimikunta on yksimielisesti Esko Poikelan takana eli esittämässä häntä Rauman seuraavaksi kaupunginjohtajaksi.

– Hän on kokenut kuntajohtaja, joka herättää luottamusta ja jolla on hyvät näytöt Liedosta. Häntä pidimme sopivimpana Rauman kaupunginjohtajaksi, kommentoi toimikunnan kokousta johtanut kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Samu Vahteristo (kok.).

Esko Poikelalla on raumalaista taustaa, sillä hän on asunut kouluikänsä Raumalla ja kirjoittanut ylioppilaaksi Rauman lyseosta. Samu Vahteriston mukaan tämä vaikutti myös osaltaan Poikelan hyväksi.

Tulevan kaupunginjohtajan ikäkään, 60, ei saanut valintatoimikuntaa epäröimään.

– Sitä pidettiin tähän muuttuvaan maailmantilanteeseen sopivana ratkaisuna. Hänen ikänsä tiedettiin ja nähtiin hyvänä ratkaisuna tähän kohtaan.

Kaupunginhallituksen kuultavaksi Poikela on kutsuttuna maanantaina 13. syyskuuta. Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto syyskuun lopun kokouksessaan.

Valintoimikunta haastatteli vielä torstaina kaksi julkisessa haussa mukana ollutta eli valtiotieteiden maisteri Timo Nousiaisen ja diplomi-insinööri Ari Nurkkalan.

Julkisessa haussa Rauman kaupunginjohtajaksi haki seitsemän hakijaa. Hiljaisen haun kautta mukana kisassa oli noin kymmenen ehdokasta. 

Rauman kaupunginjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Johanna Luukkonen siirtyi Hyvinkään kaupunginjohtajaksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut