Ilkivaltatapaukset nousseet esiin paikallisissa Facebook-ryhmissä – jauhesammuttimilla sotkemista, rikkomista ja tavaroiden levittelyä

Rauman pohjoispuolen asukkaat ovat jakaneet Facebook-ryhmissä tietoa useista tapauksista kesän aikana.

Kaksi autoa sotkettiin vaahtosammuttimella Rauman pohjoispuolella sijaitsevalla asuinalueella jokin aika sitten. Asiasta on tehty rikosilmoitus. Sammuttimen vaahto voi tehdä pahaa vahinkoa autolle.

Kesän aikana Facebookin paikallisissa ryhmissä on tullut toistuvasti esiin varsinkin Rauman pohjoispuolella tapahtuneet ilkivaltatapaukset.

Esimerkiksi tällä viikolla Kaaron koulun työmaalla rikottiin kurottajasta peili ja tyhjennettiin työkoneen jauhesammutin koulun risteykseen.

Sosiaalisessa mediassa on tullut esiin myös tapauksia, joissa autojen päälle on tyhjennetty vaahtosammutin, roskiskatos kaadettu tai tavaroita siirrelty pitkin pihaa. Tavaroita on myös varastettu pihalta.

Osassa tapauksista on Länsi-Suomen saamien tietojen perusteella tehty rikosilmoitus.

Muutamia ilmoituksia poliisille

Lounais-Suomen poliisin tietoon ei ole tullut kuin muutamia kuvauksiin sopivia tapauksia. Myöskään Rauman ankkuritiimissä varsinaisesta ilmiöstä ei ole ollut havaintoa.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen viestintäasiantuntija Katri Tammio kuitenkin huomauttaa, ettei tämä välttämättä ole koko totuus: läheskään kaikista pienistä ilkivaltatapauksista ei tule tietoa poliisille.

– Mikä on harmillinen juttu, sillä tapauksista ilmoittaminen auttaa poliisia selvitystyössä, Tammio sanoo.

Vihjeitä matalalla kynnyksellä

Jos havaitsee jonkun tekevän ilkivaltaa, tulisi siitä ilmoittaa aina poliisille eli soittaa hätänumeroon. Myös omaan omaisuuteen kohdistuvasta lievästäkin ilkivallasta kannattaa tehdä rikosilmoitus.

Tammio muistuttaa, että sen voi tehdä myös sähköisesti.

Erityisen matalalla kynnyksellä Tammio kehottaa olemaan yhteydessä poliisin vihjenumeroon tai -sähköpostiin. Vihjeitä voi lähettää aina havaitessaan jotain epäilyttävää toimintaa.

– Vihjeet auttavat poliisia hahmottamaan kokonaiskuvaa. Niillä voi olla myös ennaltaehkäisevä vaikutus, kun vihjeiden ansiosta poliisi osaa seurata tiettyjä asioita tai alueita. Poliisi ei aina ehdi olemaan joka paikassa, joten asukkailla on iso rooli tarkkailussa.

Lounais-Suomen poliisille voi laittaa vihjeitä sähköpostilla vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi, WhatsApp- ja tekstiviestillä 050 411 7655 tai soittamalla 0295 417 259.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut