Ilmatieteen laitos lupaa yöksi vaarallisen voimakasta tuulta

Ilmatieteen laitoksen sääennustuksen mukaan Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 25 metriä sekunnissa. Muualla maassa pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta yöstä tai aamusta alkaen, etelässä päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 metriä sekunnissa.

Ennusteen mukaan ajokeli muuttuu huonoksi yöstä tai aamusta alkaen maan länsi- ja pohjoisosassa lumisateen, lumituiskun sekä voimakkaan tuulen vuoksi.

Merialueille annetaan myrskyvaroitukset Pohjois-Itämeren länsiosaan, Ahvenanmerelle ja Pohjanlahdelle. Pohjoisen ja luoteen välistä myrskyä on luvassa 25 metriä sekunnissa. Pohjois-Itämeren itäosaan ja Saaristomerelle luvataan pohjoisen ja luoteen välistä myrskyä 23 metriä sekunnissa. Sen lisäksi kovan tuulen varoitus annetaan Suomenlahden länsiosaan, jossa pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 19 metriä sekunnissa. Suomenlahden itäosassa pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on 17 metriä sekunnissa ja Saimaalla 15 metriä sekunnissa.