Ilmianna arjen kasvatusteko

Suomen Vanhempainliitto ja Meidän perhe -lehti etsivät Arjen kasvatusteko -ehdokkaita. Palkinto myönnetään aikuiselle arkisesta ja oivaltavasta teosta, joka edistää onnellista, turvallista ja iloista lapsuutta. Palkinnolla kannustetaan aikuisia huomaamaan toisen aikuisen yksinkertainen osoitus välittämisestä: me kaikki voimme pienillä teoillamme vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Vanhempainliitto toivoo, että aikuiset tarkkailisivat aktiivisesti ympäristöään, ja kiinnittäisivät huomiota hyviin tekoihin. Hyviä ehdokkaita voi kysyä myös lapsilta itseltään.

Ensimmäisen Arjen kasvatusteko -palkinnon sai vuonna 2010 vantaalainen äiti, joka suunnitteli ja organisoi koululaisten liikuntavälinevaraston tehokkaampaan käyttöön. Projektin ohella palkittu puuttui rohkeasti myös koululaisten liikuntavälineisiin kohdistuvaan ilkivaltaan. Vuonna 2012 palkittiin iiläinen suuhygienisti, joka puhui kaikki paikkakunnan energiajuomia myyvät kauppiaat mukaan energiajuomat K-16 kampanjaan.

– Emme etsi sankaritekoja. Palkinnon tarkoitus on osoittaa, että aikuisen pienelläkin teolla voi lasten arjessa olla huomattavaa merkitystä, joka kantaa lähelle ja kauas, muistuttaa Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes.

Arjen kasvatusteko -palkinnon saaja julkaistaan Suomen Vanhempainliiton Liittokokouksessa Helsingissä 22. marraskuuta. Palkinto luovutetaan opetusalan valtakunnallisessa tapahtumassa Educassa tammikuussa 2015.

Arjen kasvatusteko -ehdotukset jätetään sähköisesti osoitteessa www.vanhempainliitto.fi/arjenkasvatusteko.