Ilmoita oma kyläsi ehdokkaaksi!

Kokemäen Korkeaojalla vietettiin Avoimet Kylät -päivää viime vuonna huutokaupan merkeissä. Tapahtumia järjestettiin tuolloin 32 satakuntalaisessa kylässä. Kuva: Hanna Ruohola

Valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen lauantaina 11. kesäkuuta. Mukaan toivotaan nyt mahdollisimman paljon kiinnostavia kyliä innokkaiden tapahtumajärjestäjien kera.

Viime kesänä Avoimet Kylät -päivään osallistui ympäri Suomea ennätyksellisesti yli 400 kylää, joista 32 oli Satakunnan alueella.

SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola toivoo, että satakuntalaiskylissä riittäisi tänä vuonna puhtia vähintään yhtä upean päivän toteuttamiseen, ja kylät saisivat runsaasti ansaitsemaansa positiivista näkyvyyttä.

Tapahtuman sisällön ja toteutustavan järjestäjät saavat päättää itse, joten mielikuvitus ja talkoohenki kannattaa päästää valloilleen.

Kantavana ajatuksena kuitenkin on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma houkuttelee vierailijoita tutustumaan kylän toimintaan ja käyntikohteisiin ilman korkeaa kynnystä.

Satakunnassa sijaitsevan kylän voi ilmoittaa mukaan SataKylien nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta tai sähköpostitse sihteeri@satakylat.fi. Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä maaliskuun loppuun mennessä.