Ilotulittaminen rajoitettua kaupunkien keskusta-alueilla

Lounais-Suomen poliisilaitos muistuttaa uudenvuoden juhlijoita ilotulitteiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Erityisesti tulee ottaa huomioon oma ja toisten turvallisuus. Kaikilla ilotulitteilla on 18-vuoden ikävaatimus ja poliisi korostaakin vanhempien valvontavastuuta ilotulitteita käytettäessä. Alaikäisiltä otetaan aina pois kaikki luvattomasti hallussa olevat ilotulitteet. 

Ilotulitteiden käyttö vuodenvaihteessa on sallittua 31.12. klo 18.00 – 01.01. klo 02.00 välisenä aikana, eikä ilotulitteiden käyttöön tänä aikana tarvita erillistä lupaa. Lounais-Suomessa on kuitenkin rajoitettu ilotulitteiden käyttöä Naantalin, Porin, Rauman, Turun ja Uudenkaupungin keskusta-alueilla.

Raumalla tällaisia rajoitusalueita ovat Vanha Rauma ja Sataman alue. Uudessakaupungissa alue rajoittuu Pakkahuoneenrantaan, Rantakatuun, Vakka-Suomenkatuun, Ajurinkujaan, Myllyrinteeseen, Myllykatuun, Viikaistenkatuun, Mäyhälänkatuun, Merimiehenkatuun, Pietolankatuun, Kaarikatuun ja Vekarantiehen, mainitut kadut mukaan lukien.   Katso kartta.

Ilotulitteita käytettäessä ei saa aiheuttaa henkilövaaraa tai vahinkoa. Parhaiten tämän välttää ampumalla raketit selvin päin, sillä alkoholi ja ilotulitteet ovat huono yhdistelmä. Suojalaseja on lain mukaan rakettien ampujan pakko käyttää, mutta lasit eivät ole pahitteeksi myöskään muilla läheisyydessä oleville. Hätärakettien käyttö ilotulitteena on ehdottomasti kielletty.

Lounais-Suomen poliisilaitos toivottaa kaikille rauhallista uutta vuotta 2015!