Ilotulitteiden myyntirajoitusaloite keräsi kokoon 50 000 nimeä

Viidentoista järjestön Rajat räiskeelle -kansalaisaloitekampanja on kerännyt yli 50 000 allekirjoitusta, joka on eduskuntakäsittelyn raja.

| Päivitetty

Viidentoista järjestön Rajat räiskeelle -kansalaisaloitekampanja on kerännyt yli 50 000 allekirjoitusta, joka on eduskuntakäsittelyn raja. Kansalaisaloitteen tavoitteena on kieltää ilotulitteiden kuluttajakäyttö. 

Tavoitteena on vähentää ilotulitteiden aiheuttamia terveys-, hyvinvointi- ja ympäristöhaittoja rajaamalla luokkien F2- ja F3-ilotulitteiden käytön siirtymäajalla vain ammattilaisten käyttöön.

Ehdotus ei puutu F1-luokan eli esimerkiksi tähtisadetikkujen, pienten paukkupommien ja kipinäsuihkujen kuluttajakäyttöön.

Mukana ovat Allergia-, iho- ja astmaliitto, Etsijäkoiraliitto, Helsingin Eläinsuojeluyhdistys HESY, Kuuloliitto, Näkövammaisten liitto, Opaskoirayhdistys, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, Suomen Eläinlääkäriliitto, Suomen Eläinoikeusjuristit, Suomen Hippos, Suomen Kennelliitto, Suomen Kissaliitto, Suomen Lääkäriliitto, Suomen Palovammayhdistys ja Suomen Ratsastajainliitto.

Juttua muokattu 29.12. klo 17.09, korjattu otsikkoon oikea määrä. Luvusta oli jäänyt yksi nolla pois, oikea luku on 50 000, ei 5000. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut