Iltatorit värittävät Rauman keskustaa heinä-elokuussa, uutuutena kokeillaan peräkonttikirppiksiä

Rakastunut Raumaan -yhteisön iloiset iltatorit järjestetään tänäkin kesänä heinäkuusta elokuuhun tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rakastunut Raumaan -yhteisön perinteiset iltatorit Rauman Kauppatorilla järjestetään tänäkin kesänä. Voimassa olevat viranomaismääräykset ovat hieman muuttaneet tapahtumaa aiemmista vuosista, mutta mukavan kesäistä ohjelmaa on joka tapauksessa luvassa.

Iltatorit alkavat 7.7 ja päättyvät 9.8. Tiistaisin tarjotaan teemallinen ilta ja torstaisin ohjelmaa torin lavalta. Kaikille avoimelle iltatorille voi vuokrata kirppispöydän tiistai- ja torstai-iltojen lisäksi sunnuntaina. 

Sunnuntaikirppiksillä kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa peräkonttikirppistä, jolloin tavaroitaan voi myydä myös suoraan autosta. Pöytämaksu on 5 e, lisäpöytä 3 e. Peräkonttikirppiksillä autopaikka maksaa saman 5 e.

Mustan Pitsin yön paikalla perjantaina 24.7. Kauppatorilla järjestetään Illanistujaiset, joihin voi ottaa mukaan omat eväät (ei alkoholijuomia) tai ostaa take away -ruuat lähistön ravintoloista. Illanistujaisten aikana koko tori on anniskelualuetta. Tarjolla on myös menevää musiikkia koko illan.

Heinäkuun ajan voi keskustassa bongata autoja ja taidetta. Yhteistyössä autoharrastajien kanssa on järjestetty eri puolille Raumaa aina heinäkuun keskiviikoille autonbongaus. Keskiviikkoisin klo 12–20 julkaistaan Rakastunut Raumaan -instagramissa kuva autosta ja paikasta mistä kyseisen menopelin voi löytää.

Taidekävelyn toteuttaa heinäkuun aikana Rauman Taidegraafikot. Kartan avulla voi tyhjien liiketilojen ikkunoista löytää taidetta ihailtavaksi. Kummankin tapahtuman tavoitteena on saada ihmiset omatoimisesti liikkumaan ja tutkimaan kaupunkia.

Iltatorien ohjelmatiedot löydät täältä.