Influenssaepidemia saavutti Rauman

Influenssaepidemia on saavuttanut viikonlopun aikana Rauman. Rauman seudun päivystyksessä on muutaman viime päivän aikana ollut kymmeniä sairastuneita.

Influenssaepidemia on saapunut Raumalle. Rauman seudun päivystykseen on viikonlopusta alkaen virrannut kymmeniä influenssaan sairastuneita kaupunkilaisia. Sairastuneiden joukossa on ollut niin nuoria kuin vanhempiakin ihmisiä.

– Epidemia alkoi hetkessä. Maanantai oli erittäin kiireinen täällä päivystyksen puolella, vahvistaa Rauman seudun päivystyksen ylilääkäri Katrimari Salmela.

Lääketieteellisillä riskiryhmillä ja 65 vuotta täyttäneillä on suuri vaara sairastua vakavaan tautimuotoon ja influenssan jälkitauteihin. Vaikka rokotteen antama suoja ei riskiryhmiin kuuluvilla välttämättä ole yhtä hyvä kuin terveillä aikuisilla, se on edelleenkin paras mahdollinen suoja influenssaa vastaan.

Tämän vuoden influenssarokotteen suoja on hyvä. Suojatehoon vaikuttavat muun muassa ikä, perustaudit, taudin hoitoon mahdollisesti käytetyt vastustuskykyä alentavat hoidot sekä kuinka kauan on kulunut rokottamisesta influenssatartuntaan.

Influenssaan on Rauman seudulla sairastunut myös rokotettuja ihmisiä. Päivystykseen saakka heitä on tullut vain muutama. Yleensä influenssa tulee rokotetulle henkilölle paljon lievempänä kuin rokottamattomalle.

– Yleisesti voidaan sanoa, että rokotettu henkilö selviää yleensä noin kolmella kuumepäivällä kun rokottamattomalla kuume voi kestää viikonkin. Lisäksi rokotettu selviää yleensä ilman vakavia jälkitauteja, toteaa Salmela.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.