Influenssakausi on Satakunnassa päättynyt – RS-virus aiheutti enemmän osastohoitojaksoja kuin influenssa

RS-virus aiheuttaa hankalia hengitystieoireita pienillä lapsilla ja iäkkäillä ihmisillä, joilla tauti saattaa johtaa myös sairaalahoidon tarpeeseen hengitysvaikeuksien vuoksi.

Syksyllä 2019 alkanut influenssakausi jäi odotettua selvästi rauhallisemmaksi Satakunnassa.

A-influenssatapauksia todettiin julkisen terveydenhuollon näytteissä kaikkiaan 503 ja B-influenssatapauksia vain 20. Syy vähäiseen tartuntamäärään on jossain määrin epäselvä.

Valtakunnallisesti influenssarokotuksia annettiin yli 1,1 miljoonalle ihmiselle. Tämä on hieman vähemmän kuin edellisellä influenssakaudella.

Influenssatapaukset lähtivät nopeaan laskuun maaliskuussa 2020 koronavirukseen kohdistuneiden toimien vuoksi. Viimeiset influenssatapaukset todettiin Satakunnassa viikolla 14.

RS-viruksen aiheuttamia tapauksia on todettu talvikauden aikana hyvin runsaasti ja ne ovat aiheuttaneet osastohoitojaksoja jopa influenssaa enemmän Satakunnan alueella.

RS-viruksen aiheuttamat infektiotkin näyttävät kuitenkin selvästi nyt vähenevän, mutta edelleen viikoittain on todettu alle 10 tapausta.

RS-virus aiheuttaa hankalia hengitystieoireita pienillä lapsilla ja toisaalta iäkkäillä ihmisillä, joilla tauti saattaa johtaa myös sairaalahoidon tarpeeseen hengitysvaikeuksien vuoksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut