Influenssarokotteet loppuivat Raumalla kesken – jäähallilla ehdittiin rokottaa kolmen päivän aikana noin 5 000 kaupunkilaista

Kuva: arkisto / Juha Sinisalo

Rauman jäähallissa kolmena päivänä järjestetty influenssarokotustilaisuus päättyi torstaina tuntia aikaisemmin rokotteiden loputtua. Noin kymmenkunta henkilöä jouduttiin käännyttämään pois.

Influenssarokotteista on nyt puutetta lähes koko maassa. Myös Säkylä kertoi torstaina omien rokotteidensa loppuneen. Porissakin rokotteet ovat loppumassa.

-On erittäin ikävää, että rokotteet pääsivät loppumaan kesken. Nyt selvittelemme tilannetta muun muassa apteekkien kanssa, sanoo ylihoitaja Marja Lehtimäki Rauman terveyspalveluista.

Kolmen päivän aikana jäähallilla ehdittiin rokottaa noin 5 000 raumalaista. Tilaisuus onnistui kokonaisuudessaan hyvin, ja palaute sekä kävijöiltä että työntekijöiltä on ollut erittäin positiivista.

-Uskon, että tulemme järjestämään vastaavanalaisia tilaisuuksia tulevinakin vuosina. Kokemus oli niin hyvä.

Tällä hetkellä Raumalta ei saa enää uusia aikoja influenssarokotukseen. Ne rokotukset kuitenkin hoidetaan, jotka on jo varattu.

Jos rokotteita saadaan Raumalle lisää, voidaan 17.12. järjestää vielä yksi yleinen rokotustilaisuus jäähallilla. Rokotuspäivän kohdalla on kuitenkin iso varjo.

-On melko epätodennäköistä, että rokotteita löytyy. Kaikkemme kuitenkin yritämme asian suhteen, toteaa Lehtimäki.