Influenssarokotukset alkoivat Raumalla

Riskiryhmiin kuuluvat saavat rokotteen maksutta.

| Päivitetty

Kauden influenssarokotukset alkoivat tiistaina Raumalla. Avauspäivänä sai rokotuksia pääterveysasemalla ja Lapin terveysasemalla. Tuula Solin kävi hakemassa rokotteen pääterveysasemalta iltapäivällä.

– Joka vuosi olen ottanut. Rokotteesta ei ole juurikaan tullut vaivoja eikä ole ollut influenssaakaan. Hyvin on rokote suojannut, Solin kertoi.

Pistosta Solin kuvaili kuin hyttysen pistokseksi.

Aamulla oli jonoa

Sairaanhoitaja Anna-Maria Kariaho opasti Solinia jatkon kanssa. Vuorokausi kannattaa ottaa rauhallisesti, joten esimerkiksi uimahalliin ei kannattanut tiistaina mennä.

– Eikä mitään jumppaakaan kannata tehdä, sillä käsi voi tulla hieman kipeäksi. Tiedän kokemuksesta, sillä itse otin rokotuksen eilen, ja käsi on nyt hieman arka, Kariaho kertoi.

Pääterveysasemalla oli puoli kolmeen mennessä käynyt noin 500 rokotettavaa. Virta oli ollut kohtuullisen tasainen koko päivän, mutta aamulla olivat nopeimmat jo odottelemassa ovien aukenemista.

Rokotustilaisuuksia riittää

Rokotustilaisuudet jatkuvat joulukuun alkuun. Pääterveysasemalla rokotetaan vielä kolmena tiistaina, samoin Lapin terveysasemalla.

Kodisjoen terveysasemalta voi hakea rokotteen terveydenhoitajan aamuvastaanotolta arkisin kello 8.30–10.

Prismassa voi rokotuttaa itsensä perjantaina 15.11. ja lauantaina 16.11. Pick N Payssa rokotuspäivät ovat perjantaina 22.11. ja lauantaina 23.11. Perjantain rokotusaika on kello 15–18 ja lauantain kello 10–12.

Rauman pääkirjastokin toimii yhtenä rokotuspaikkana. Kirjastosta rokotteen saa kahtena maanantaina eli 18.11. ja 2.12. kello 15–18.

Neuvolaikäiset saavat rokotteen Nortamonkadun Perhekeskuksessa.

Kausi-influenssarokotuksen voi saada myös muun vastaanottokäynnin yhteydessä terveyspalveluiden toimipaikassa.

Kausi-influenssa on viruksen aiheuttama hengitystietulehdus. Influenssarokote on tehokkain tapa suojautua influenssaa vastaan ja estää taudin leviämistä kotona sekä työssä.

Erilaisiin riskiryhmiin kuuluvat saavat rokotteen maksutta.

Tarkemmat tiedot esimerkiksi rokotusajoista saa kaupungin nettisivuilta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut