Instagramista tuttu taiteilija esittäytyy nyt livenä Sepän talossa

Jesse Blombergin debyyttinäyttelyssä on esillä nelisenkymmentä värikästä akryylimaalausta.

Jesse Blomberg pystytti perjantaina näyttelyään Sepän talolle. Blombergin värikylläiset akryylimaalaukset sekä linopainoteokset ovat esillä vain tämän viikon.

Miltä yksi Japanin kuuluisimmista taideteoksista, Kanagawan suuri aalto, näyttää raumalaistoteutuksena? Se selviää Sepän talolla, jossa avautui sunnuntaina raumalaisen Jesse Blombergin debyyttinäyttely.

Vov – Värillä on väliä -näyttelyssä on esillä nelisenkymmentä väreissä hehkuvaa akryylimaalausta sekä parikymmentä linopainotyötä, jotka kaikki Blomberg on valmistanut viimeisten parin vuoden sisällä.

Kuusi vuotta sitten Turun seudulta Raumalle muuttanut fysioterapeutti kertoo olevansa itseoppinut taiteen tekijä.

– Olen ollut aina kiinnostunut maalaamisesta, ja varmaan olisin ryhtynyt maalaamaan jo aiemminkin, mutta minulla ei ole ollut sellaisia tiloja. Perheen perustaminen ja päivätyökin ovat vaikuttaneet siihen, ettei minulla ole ollut aikaa maalaamiseen, 2- ja 4-vuotiaiden lasten isä naurahtaa.

Aikaa alkoi löytyä

Aikaa maalaamiselle alkoi löytyä siinä vaiheessa, kun koronapandemian vaikutuksesta fysioterapeutintyötkin vähenivät.

– Asumme nykyään omakotitalossa, joten tilaakin on enemmän. Lapsiperheessä toki kiirettä riittää nytkin, mutta voin keskittyä maalaamiseen sitten, kun olen laittanut lapset nukkumaan. Onneksi avopuolisoni Outi on ymmärtäväinen ja antaa minun maalata rauhassa, Blomberg kiittelee.

Ensimmäiset akryylimaalauskokeilunsa hän teki nettivideoiden innoittamana.

– Ihastuin akryylivärien kaatotekniikkaan ja testasin sitä. Innostuin myös kokeilemaan akryylimaalausta siveltimellä ja löysin vielä linopainotekniikankin. Nyt teen taidetta lähes päivittäin, ja olenkin mielestäni ollut aika tuottelias, sillä Sepän talon näyttelyssä on kaikista teoksistani esillä vain kaksi kolmasosaa.

Ensimmäinen ”livenäyttely”

Teostensa aihepiirit liikkuvat Blombergin mukaan ”laidasta laitaan”.

– Seuraan paljon muiden taiteilijoiden töitä ja haen niistä vaikutteita. Tein esimerkiksi linopainotyön Kanalissa olevan Kerttu Horilan Kolme sulotarta ja sammakkoprinssi -teoksen pohjalta. Sain siihen luvan Horilalta itseltään.

Voimakkaat värit tulevat Blombergin teoksiin kuin itsestään. Hän myös korostaa mielellään mustan ja värikkään kontrastia.

Valmiita teoksiaan mies on esitellyt Instagramissa, jossa hänellä on lähes 7 000 seuraajaa. Tähän mennessä eniten tykkäyksiä, lähes 2 000, on kerännyt Kanagawan suuresta aallosta ideansa saanut The Great Wave of Trigger Hippie.

– Tuntuu tosi hyvältä, kun saan nyt ensimmäistä kertaa tuoda teoksiani livenä esille. Toivottavasti saan tulevaisuudessakin jatkaa maalaamista ja saisin töitäni kaupaksi, jotta pystyisin taas hankkimaan lisää maalaustarvikkeita. En kuitenkaan elättele toiveita täysipäiväiseksi taiteilijaksi heittäytymisestä, vaikka se tosi hienoa olisikin!

VOV – Värillä on väliä: Jesse Blombergin värikkäitä akryylimaalauksia Sepän talolla (Alfredinkatu 3.) 3.–10.7. Näyttely avoinna joka päivä klo 12–18. Jesse Blomberg Instagramissa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut