Investoinnit muokkaavat varuskunta-alueen maisemaa

Porin prikaatin Säkylän toimipistettä ei ole tunnistaa entisekseen, sillä kasarmien takaiselta alueelta puut on raivattu ja kaivuutyöt ovat käynnissä.

– Teemme kasarmien taakse uutta tietä sekä parkkialueita. Takatien myötä kasarmien etupuolella kulkeva Porilaistie on tarkoitus jättää vain marssiosastojen ja jalankulkuliikenteen käyttöön, kertoo Porin prikaatin huolto-osaston osastopäällikkö, everstiluutnantti Juha Majala.

Kasarmien taakse raivattu alue on noin 16 metriä leveä. Takatiestä tulee noin puolentoista kilometrin pituinen.

Tietyömaan lisäksi Säkylän varuskunta-alueella on parhaillaan käynnissä käytöstä poistetun vanhan varuskuntasairaalan purkaminen. Keväällä 2012 käyttökieltoon laitetun rakennuksen tilalle tulee uusi terveysasema.

– Asema tehdään kahteen kerrokseen. Samaan rakennukseen siirtyy myös päävartio ykköskasarmilta. Rakennustyöt on määrä aloittaa kesällä, Majala kertoo.

Terveysaseman on määrä valmistua toukokuussa vuonna 2016. Siihen asti Porin prikaati käyttää Säkylän kunnan pääterveysaseman palveluja.

– Säkylän pääterveysasemalla on hyvät tilat, mutta valitettavasti ne ovat juuri kuusi kilometriä liian syrjässä. Siksi teemme uuden terveysaseman tänne varuskunta-alueelle.

– Meillä on kunnan kanssa sopimus vuoden 2016 huhtikuuhun. Voi olla, että otamme muutaman kuukauden lisää vuokra-aikaa.

Varuskunta-alueella alkavat myös kasarmien remontointityöt. Ensimmäisenä remontin kohteeksi otetaan ykköskasarmi. Rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan tämän vuoden kesäkuussa.

– Teemme urakan rappu kerrallaan niin, että yhdessä rapussa menee noin puoli vuotta, Majala sanoo.

– Päävartio on ykköskasarmin viimeisessä rapussa. Terveysaseman pitää siis olla siihen mennessä valmis, jotta saamme päävartion muutettua sinne.