Irma Salo ja Pekka Heino ovat olleet Narvin palveluksessa yhteensä yli 60 vuotta, ja nyt raunioiden äärellä olo on typertynyt: "Monta kuukautta on tehty kymmentuntisia päiviä"

Kiuastehtaan tulipalon työllisyysvaikutuksia on toistaiseksi vaikea arvioida.

– Oma työpisteeni oli suurin piirtein tuossa, sanoo Pekka Heino ja viittilöi kohti hiiltynyttä tiili- ja rautakasaa. Heino työskentelee Narvin kiuastehtaalla puukiukaiden kokoonpanossa. Kokoonpanolinja tuhoutui torstaisessa tulipalossa käytännössä katsoen täysin.

Heino on kaiken kaikkiaan ollut yhtiön palveluksessa 29 vuotta parissa eri pätkässä. Nyt takana on kymmenen vuotta yhteen soittoon. Tänä kesänä töitä on riittänyt: toimitusjohtaja Arto Sainio kertoi Länsi-Suomelle, että tekeillä oli tulosmielessä kova vuosi.

– Monta kuukautta on tehty kymmentuntisia päiviä, että saadaan kiukaita asiakkaille, huokaisee Pekka Heino.

Parhaillaan käynnissä on kesäloma.

– Olin kotona taloa maalaamassa, kun kaveri soitti, että nyt on paljon savua täällä päin. Tiesin heti, että nyt tehtaalla on tulipalo.

Töiden jatkumisesta ei toistaiseksi ole tietoa. 32-vuotisen uran Narvilla tehnyt Irma Salo kertoo perjantaina aamupäivällä, että toistaiseksi työntekijät odottelevat tietoa, tullaanko maanantaina töihin vai ei. Hänen oma työpisteensä eli hitsaamo säästyi palolta.

– Onhan tässä vähän typertynyt olo. Toivottavasti saadaan mahdollisimman pian hommat jatkumaan. Tavaraa tarttis saada maailmalle, Salo toteaa.

Toimitusjohtaja Arto Sainio ei osaa vielä perjantaina arvioida, millainen työllisyysvaikutus palolla on. Ajatuksissa on väistötila, jossa kokoonpanoa voisi tehdä.

– Sähkökiuastuotantoa pystytään pyörittämään, ja varasto ja lähettämö säilyivät. Paljon pahemminkin olisi voinut käydä, Sainio sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut