Isäntä-Raumalla lyhyt toivelista keskustalle

Keskustapuolueen ministerit jalkautuivat Rauman torille keskiviikkoaamuna ennen keskustan työvaliokuntien ja ministeriryhmän kokouksen alkua Rauman kaupungintalolla. Kuvassa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen paikallisen keskustavaikuttajan Lasse Sulon haastateltavana. Kuva: Juha Sinisalo

Keskustan ministereitä tänään isännöivällä Rauman kaupungilla on vähän pyydettävää pääministeripuolueelta. Syynä on kaupunginjohtaja Kari Kosken mukaan se, että lähes kaikki sellainen on valtiolta saatu mitä on realistisesti ottaen ollut saatavissa. Hän luettelee muun mussa Rauman satamaväylän syvennyksen sekä Luostarinkylän eritasoliittymän, joihin Raumalle on viime aikoina tullut yhteensä 33 miljoonaa euroa valtionrahoitusta.

– Yritetään jättää positiivinen vaikutelma, sellainen, että täällä ainakin yritetään eikä aina valiteta ja valiteta. Sotea pitää toki pitää silmällä ja kasitiestä on voimassa pysyvä lobbaus, mutta siitäkin keskustellaan mieluummin kahden kesken ministerin kanssa eikä tällaisissa tilaisuuksissa, Koski totesi.

Koski aikoo tuoda esiin, että äkillisen rakennemuutoksen alueena Rauma on itse sijoittanut 50 miljoonaa euroa omaan elinvoimaisuuteensa muun muassa työllisyyden hoidon, entisen STX:n telakan alueen kauppojen ja Lakarin logistiikka- ja yritysalueen ja sinne sijoittuvan HKScanin vaatimien investointien kautta. 

Keskustan ministeriryhmä ja työvaliokunnat pitävät parhaillaan kesäkokoustaan Rauman kaupungintalolla. Kaupunginjohtaja Kosken juttutuokio pääministeri Juha Sipilän kanssa järjestyi yhteisellä lounaalla kaupungintalon henkilöstöravintolassa pääministerin päivätiedotustilaisuuden jälkeen.