Isojen rullien esittelypäivä

Valtavan tehdashallin kiiltävillä lattioilla riitti lauantaina tossujen sutinaa, vaikkei sitä paperikone 4:n kovan metelin takia kuullutkaan.

UPM:n avoimien ovien päivät antoivat asiasta kiinnostuneille melko hyvän kuvan siitä, miten Raumalle niin tärkeä paperitehdas toimii.

Raumalaisen metsäteollisuuden satavuotisjuhlan kunniaksi järjestetyissä kierroksissa vierailijat tutustuivat edellä mainitun Suomen uusimman paperikoneen lisäksi muun muassa metsäteollisuuden ja Rauman kaupungin yhteiseen jätevedenpuhdistamoon, ensisammutusvalmiuksiin ja voimalaitokseen.

UPM:n Rauman-tehtaan johtaja Kari Pasanen oli tyytyväinen vierailijoiden määrään, joka hänen mielestään kertoi omalta osaltaan paperitehtaan tärkeydestä raumalaisille.

Pasasen mukaan tärkeys tuli esiin myös elokuun loppupuolella, kun huoli biodieselhankkeen kariutumisesta kiiri julkisuuteen.

Tehtaanjohtaja Pasanen halusi korostaa, että biodieselhanke on vielä voimissaan, vaikka elokuussa uutisoitiinkin, että EU-tukea hakeneesta kolmesta suomalaisesta biopolttoainehankkeesta on enää Vapon Kemiin suunnittelema laitos ensisijaisesti tuettavien hankkeiden joukossa.

– Biodieselhanketta ei ole missään nimessä haudattu. Sen saaminen Raumalle on edelleen täysin mahdollista, Pasanen mainitsi.