Isojen uutisaiheiden vuosi verkossakin

Iltalehden siteeraama juttu Tanja Karpelan kouluttamista luontokartoituskoirista kipusi vuoden toiseksi luetuimmaksi uutiseksi. Kuva: Jami Jokinen

Vuosi 2015 tarjoili paikallisestikin tukun isoja uutisaiheita.

Tämän lisäksi kesällä uudistuneet Marva Median verkkosivut takasivat sen, että lukijat saivat lukea aiheista entistä modernimmassa ympäristössä, ja mobiilikäyttö kasvoikin vuoden varrella merkittävästi.

Yksi puheenaihe verkossa ylitse muiden oli vuoden aikana turvapaikanhakijat, mikä heijastelee vahvasti myös LS24.fi:n luetuimpiin juttuihin.

Varustajanvaheen vastaanottokeskuksesta on jo kirjoitettu useita uutisia, joista kaikki ovat olleet luettuja. Kuva: Juha Sinisalo

Koko vuoden luetuimmaksi nettijutuksi nousi Marva Median toimitussihteeri Jaana Vienon kolumni otsikolla Kun nainen peukutti tuttavansa raiskaamista. Se keräsi lähes 26 000 lukukertaa.

– Turvapaikanhakijoita koskevat jutut keräsivät verkkosivuillamme myös huomattavasti enemmän kommentteja kuin muut jutut, digituottaja Maija Männistö kertoo.

Toinen paikallisia erityisesti kiinnostanut uutisaihe oli juhannusfestari RMJ:n palaaminen Raumalle.

RMJ:n mahdollinen paluu puhutti jo helmikuussa, ja uudelleen pinnalle se nousi loppuvuonna, kun Hardi Loog ja Riku Räsänen laittoivat hynttyyt yhteen juhannusfestivaalin palauttamiseksi Raumalle. Kuva: Juha Sinisalo

LS24.fi nosti aiheen pinnalle jo helmikuun lopulla, kun ajatus RMJ:n paluusta oli alkanut kyteä Riku Räsäsen mielessä.

– Loppuvuonna festivaalin paluu varmistui ja saimme aiheesta lisää kirjoitettavaa. RMJ:stä riittää vielä monta mielenkiintoista näkökulmaa kirjoitettavaksi, kun kesä ja itse festari alkavat lähestyä, Männistö sanoo.

Vuoden aikana verkossa seurattiin tarkasti myös esimerkiksi kadonneen puolalaismiehen tapausta Raumalla, loppuvuoden tulvatuhoja kuvagallerian muodossa sekä isoimpia palouutisia.

Joulukuinen tulva Raumalla ikuistui monesta eri kulmasta kuvaajan kameralle. Tässä vetisiä tunnelmia Merijakamolta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

– Erilaiset onnettomuusuutiset ovat vuodesta toiseen luettuja juttuja. Niitä tehdessä korostuu uutisoinnin nopeus, tietojen luotettavuus sekä myös mahdollisen kuvan saaminen uutisen kylkeen.

Kiekkokaupungissa kun asutaan, myös jääkiekkoaiheet nousevat luetuimpien verkkojuttujen kärkipaikoille, kun kaikkia Marva Median sivustoja tarkastellaan yhdessä.

Ville Niemiselle luovutettu karikatyyri oli pakko nähdä -tyyppinen juttu Kiekkoareenassa. Kuvassa Niemisen lisäksi piirtäjä Teuvo Salminen ja päätoimittaja Janne Rantanen. Kuva: Esa Urhonen

Alkuvuonna kuvat tapparavahti Juha Metsolan mahdollisesta kilvellä lyömisestä keräsivät Kiekkoareenassa lähes 10 000 lukijaa.

Myös juttu pelaajauransa päättäneestä Ville Niemisestä ja hänelle luovutetusta Teuvo Salmisen piirtämästä karikatyyristä oli yksi vuoden luetuimpia kiekkojuttuja.

– Luetuimpien kiekkojuttujen listalta löytyy myös niin pelaajahankintoja, rähinöitä kuin häähumuakin, Männistö kertoo.
Kaupunkilaiset haluavattietää uusista kuppiloista

Raumalainen.fi:n luetuimmaksi sivuksi kipusi vuoden varrella Pitsimissiäänestyssivu, jolla vierailtiin yhteensä lähes 15 000 kertaa.

– Varsinaisista jutuista eniten kiinnostivat monet yrityselämän uutiset: Minne on avattu uusi baari ja mikä meno on uudessa tatuointiliikkeessä? Männistö luettelee.

Myös mielenkiintoiset raumalaiset ihmiset sekä kaupunkiin kylään tulleet julkisuuden henkilöt ja heidän tarinansa kiinnostivat nettilukijoita vuoden 2015 aikana.

Lounasrauma ja web-kamerat huikean suosittuja

Länsi-Suomen web-kamerat ovat löytäneet yleisönsä, eikä suosiolle näkynyt hiipumista tänäkään vuonna.

Esimerkiksi Kylmäpihlajakameran sivulla vierailtiin vuoden aikana lähes 73 000 kertaa. Merellisiä maisemia on myös jaksettu ihailla, sillä keskimääräinen sivulla vietetty aika on reilut puolitoista minuuttia.

Toiseksi suosituin kamera löytyy vuoden aikana Poroholmasta ja kolmas Kauppatorilta. Torin kamera on loppuvuoden ajan ollut teknisten ongelmien vuoksi poissa käytöstä, mutta tarkoituksena on, että tammikuun aikana torillekin taas saataisiin kamerayhteys.

Web-kameroiden lisäksi myös lounasrauma-sivusto on lukijamäärissä aivan omaa luokkaansa. Nälkäiset lounastelijat ovat vuoden aikana vierailleet sivustolla yhteensä yli 231 000 kertaa.

Lounasrauma kokoaa yhteen valtaosan raumalaisista lounasravintoloista niiden päivän ruokalistoineen.

Lisää aiheesta

Raumalla tulvii kaduille asti - katso kuvat

RMJ palaa Otanlahteen uudella ilmeellä

Kun nainen peukutti tuttavansa raiskaamista