Isosti tehtävä valotaide voitti opiskelijoiden innovaatiokisan Raumalla

IdeaDrill-kilpailun jury Marko Mikkola (vas), Pekka Palmu, Jari Pölönen, Heli Marjanen ja Kari Wendelin - puheenjohtaja Teppo Lundell puuttuu - sekä voittajajoukkue Linda Kolehmainen, Eveliina Suonpää ja Ida Koskinen yhteispotretissa.

Linda Kolehmaisen, Eveliina Suonpään ja Ida Koskisen idea valomerestä voitti seminaarin päättäneen Ideadrill-innovaatiokilpailun. Tehtävänantona oli kehitellä jotain, joka vahvistaa Vanhan Rauman ja Länsirannan kauppakeskuksen palvelukokonaisuutta, sen vetovoimaisuutta ja elinkelpoisuutta.

Re-thinkersiksi joukkueensa nimenneiden opiskelijoiden idea tarkoittaa käytännössä sitä, että hyödynnetään Kanalin aluetta elävöittämällä sitä valotaiteella isossa mittakaavassa.

Valomeri alkaisi syksyllä tapahtumana ja jatkuisi koko pimeän ajan. Se olisi nähtävyys, joka parantaisi yleisilmettä ja saisi ihmiset liikkeelle myös pimeään aikaan.

Tuomaristo kiitteli erityisesti toteuttamiskelpoisuudesta, osallistamismahdollisuuksista sekä yhteisöllisyyden aspektista. Skanska miettii, pystyttäisiinkö ajatusta viemään ja miten yhteistyössä opiskelijoiden kanssa eteenpäin.

Myös jaetulle toiselle sijalle tulleet ideat otetaan harkintaan. Toinen keskittyi Rauman sydämeen ja toinen Kauppatte Vaheeseen, joka linkittäisi alueet. Joukkueiden nimet ovat Prinsessaperhoset sekä FC Jeti.