Italian inspiroimia teoksia kotimuseossa: taidekokoelman helmi on Elin Danielson-Gambogin Antignano-maalaus

Museon erikoisopastuksella 5.2. tutustutaan kotimuseon taideteoksiin ja matkamuistoihin, joiden yhteinen nimittäjä on Italia.

| Päivitetty

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon erikoisopastuksella tutustutaan Italian valon inspiroimiin taideteoksiin sekä Teresia Lönnströmin Italiasta tuomiin matkamuistoihin. Kierroksella nähdään sekä maalauksia että italialaista taidelasia ja muita esineitä.

Museon taidekokoelman helmiin kuuluu taidemaalari Elin Danielson-Gambogin (1861–1919) maalaus Antignano. Maalaukseen taiteilija on kuvannut näkymän italialaisesta kotikylästään lähellä Livornon kaupunkia.

Noormarkkulaissyntyinen Elin Danielson-Gambogi on yksi tunnetuimmista suomalaisista naistaiteilijoista ja arvostettu taiteilija myös toisessa kotimaassaan Italiassa. Taiteilijan kuolemasta tuli kuluneeksi sata vuotta uudenvuodenaattona 2019.

Teresia Lönnströmin vieraili Italiassa useampaan kertaan. Matkoiltaan hän toi matkamuistona erityisesti venetsialaista Muranon lasisaaren taidelasia.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on avoinna keskiviikkona 5.2. klo 16–19. Erikoisopastus Italian valoa alkaa kello 18.

Raumalaisten museoiden Päivystävään museoon on vapaaehtoinen pääsymaksu Maksa mitä haluat -periaatteella tai Museokortilla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut