Itella palkkaa joulusesonkiin yli 3 000 kausiapulaista

Itella varautuu jouluruuhkaan työllistämällä 3 300 kausiapulaista eri puolilla maata.

Huolimatta kirjepostin jatkuvasti vähenevästä määrästä, suomalaiset ovat edelleen ahkerimpia joulutervehdysten lähettäjiä Euroopassa. Verkkokauppa kasvattaa erityisesti joulun alla pakettien määrää.

Itellan palkkaamien kausiapulaisten määrä on lähes sama kuin viime vuonna, jolloin kausiapulaisia otettiin verkkokaupan kasvun myötä 400 enemmän kuin aikaisempina vuosina. Eniten lisätyövoimaa tarvitaan joulutervehdysten ja pakettien lajitteluun sekä postinjakeluun.

Kausiapulaiset aloittavat työskentelyn pääsääntöisesti joulukuun puoliväliin mennessä. Joulun ruuhkahuippu ajoittuu parille joulunalusviikolle, jolloin joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät ovat käsillä ja postin määrä suurimmillaan. Lajittelussa useimmat kausiapulaiset päättävät työnsä jouluna ja jakelussa vuoden vaihteessa.

- Suuri osa jouluapulaisista on opiskelijoita, joista monet tulevat meille vuodesta toiseen. On myös ilahduttavaa, että pystymme tarjoamaan sadoille nuorille heidän elämänsä ensimmäisen työpaikan, sanoo henkilöstöjohtaja Tarja Kaipio.

Itellan 3 300 joulutyöpaikasta on täytetty tähän mennessä hieman yli puolet. Avoimia työpaikkoja voi selata ja niihin hakea osoitteessa www.itella.fi/rekrytointi. Tehtäviin vaaditaan yleisesti 18 vuoden ikää, mutta tästä on myös poikkeuksia. Ikävaatimukset ja hakuajat kannattaa tarkistaa kustakin työpaikkailmoituksesta erikseen.

Viime vuonna Itellan joulutyö kiinnosti noin 6 000 hakijaa.