Itse häätöä hakenut Puteus valitti tuloksetta muuttopäätöksestä Marttilanmäelle

Oikaisuvaatimuksen mukaan siirto muun muassa haittaisi asiakkaita kulkuyhteyksien vuoksi.

| Päivitetty

Toimintojen siirtopäätös Marttilanmäelle oli sote-valiokunnan mukaan tarpeellinen ja välttämätön lakisääteisen toiminnan turvaamiseksi.

Puteus-Yhtiöt Oy on vaatinut oikaisua päätökseen, jolla Rauman kaupunki päätti tukitalo Merituulen ja työtoimintakeskus Pookin siirtämisestä Marttilanmäen palvelukodin kiinteistöön. Yhtiö haki oikaisua, koska katsoi siirtopäätöksen olevan yhteiskunnan ja veronmaksajien kokonaisedun vastainen.

Siirto Marttilanmäelle vaarantaisi oikaisuvaatimuksen mukaan lakisäänteisen palvelutuotannon sekä tuottaisi haittaa asiakkaille kulkuyhteyksien heikentymisen vuoksi.

Yhtiön oikaisuvaatimuksessa todetaan, ettei kaupungilla ole laillista, tarkoituksenmukaista ja tosiasiallista tarvetta tilojen siirrolle näin lähellä vuoden vaihdetta, jolloin toiminta siirtyy hyvinvointialueelle.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli oikaisuvaatimusta tiistaina ja päätti hylätä sen. Valiokunta katsoi, että kyse on ollut valiokunnan päätösvaltaan ja alaan kuuluvan toiminnan järjestämisestä.

Valiokunnalla on antamansa vastauksen mukaan oikeus päättää, missä ja miten sen toimialaan kuuluvaa toimintaa harjoitetaan.

Valiokunta totesi myös, että Puteus on itse vaatinut Satakunnan käräjäoikeudessa häätökanteella Rauman kaupunkia luovuttamaan tilat muutoksenhakijan hallintaan.

Nostettu häätökanne aiheuttaa valiokunnan mukaan tilojen käytölle merkittävää epävarmuutta ja uhkaa toiminnan jatkuvuutta. Häätöuhan vuoksi valiokunta katsoi, että lakisääteisen toiminnan jatkuvuus oli turvattava ja että siirtopäätös oli tarpeellinen ja välttämätön.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut