Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Raumalla, Eurassa ja Eurajoella

Eurajoen kunnan itsenäisyyspäivätilaisuuden juhlapuhujaksi saapui Turun kauppakorkeakoulun johtamiskoulutusyksikön johtaja, eurajokilaislähtöinen Ulla Heinonen (keskellä). Vt. kunnanjohtaja Anne Ahlsten lausui tervehdyssanat. Kuva: Esa Urhonen

Kuntalaisia oli kokoontunut Eurajoen yhteiskoulun juhlasaliin kuulemaan musiikkiesityksiä, juhlapuhetta sekä seuraamaan Eurajoen kunnan kirjasto- ja kulttuurilautakunnan stipendien ja palkintojen jakoa.

Ennen juhlatilaisuutta itsenäisyyspäivän vietto aloitettiin jumalanpalveluksella ja pääjuhlan jälkeen syttyivät kynttilät kulkueissa keskustan ja Irjanteen kirkoilla.

Juhlapuheen Eurajoella piti kunnan oma kasvatti, Turun kauppakorkeakoulun johtamiskoulutusyksikön johtaja Ulla Heinonen. Hän muistutti puheessaan suomalaisuuden olevan sekä ylpeys että etuoikeus.

Euran seurakuntakeskuksessa vietetyssä kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa luovutetun kulttuuripalkinnon saaja oli tänä vuonna puuseppä Harri Turunen.

Kunnan kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan myöntämä palkinto päätettiin antaa Turuselle kunnianosoitukseksi tämän elämäntyöstä perinteisten työtapojen parissa.

Raumalla itsenäisyyttä juhlittiin Rauma-salissa. Juhlapuheen Rauman kaupungin tilaisuudessa piti Rainer Lehti. 

Erityistä juhlatunnelmaa tilaisuuteen toi veteraanikuoro Isku. 

Rauman kaupunki jakoi kulttuuripalkinnon Ulla Stenbackille, liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinnon Rasti-Lukolle ja nuorisotekopalkinnon Mika Takalolle. 

Vuoden menestyksekkäimmiksi urheilijoiksi valittiin Aleksi Saarela (jääkiekko),  Saara Aerila (tennis), Roope Hyväinen (yleisurheilu), Laura Virtanen ja Venla Laine (salibandy) ja Waltteri Koskinen, Sami Aaltonen ja Joni Roos (joukkue, Rauman Seudun Moottorikerho).

Ainoana sotaveteraanina paikalla ollut Heikki Kuparinen (oik.) totesi itsenäisyyden olevan hieno ja tärkeä asia. Nuorisosihteeri Pirita Laivanen (vas.) juonsi juhlan. Keskellä Eurajoen kunnanvaltuuston ja yhdistymishallituksen puheenjohtaja Vesa Jalonen. Kuva: Esa Urhonen Juhlassa nähtiin muun muassa Eurajoen Voimistelijoiden tanssiesityksiä. Tässä lavan ovat vallanneet pikku Helmet. Kuva: Esa Urhonen Rauman kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa palkitut ansioituneet kuntalaiset Rauma-salissa.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.