Ja kamera käy – ja jumppaa! Erityisliikunnanohjaaja Tiina Malinen rohkaistui perustamaan Youtube-kanavan ja tekemään jumppavideoita

Videoita on tulossa lisää ja nyt myös Rauman kaupungin kanavalle.

| Päivitetty

Äiti tubettaa, erityisliikunnanohjaaja Tiina Malinen naureskeli vielä pari vuotta sitten, kun hän ryhtyi miettimään omaa Youtube-kanavaa.

Käynti Tubecon-tapahtumassa perheen nuorison kanssa ja myös lettivideoistaan tutun Matti Airolan kannustus saivat aikaan, että Malinen ryhtyi tekemään ensimmäistä videotaan puolitoista vuotta sitten.

Hän osallistui myös Tube-Akatemian koulutukseen ja kävi Rauman kansalaisopiston tubettamiskurssin.

Parempaa tekniikkaa

Ammattilaisten vinkit mielessään Tiina Malinen päätti keskittyä yhteen teemaan ja siihen, minkä tuntee parhaiten.Jumppaan.

Malinen on vetänyt erilaista liikuntaa neljännesvuosisadan ajan ja Raumalla kaupungin liikuntaryhmiä seitsemän vuotta.

Ensimmäisen jumppavideon tekeminen oli melkoinen savotta. Sittemmin taito on kehittynyt ja videoiden tekeminen sujuu jo niin hyvin, että Malinen haaveilee paremmasta kuvauskalustosta.

– Järjestelmäkamera olisi kiva, hän toteaa. Nyt työkaluina ovat kännykän lisäksi kamerajalka ja mikrofoni.

Myös kaupungin kanavalla

Tiina Malinen on tehnyt jumppavideoita omalla ajallaan, useimmiten lomilla, iltaisin ja viikonloppuisin.

Nyt harrastus on saanut uuden ulottuvuuden. Malinen julkaisee jumppavideoita myös työnantajansa Rauman kaupungin Youtube-kanavalle.

– On iso ilo, että voin työssäni hyödyntää oppimiani taitoja. Ja onhan se mukavaa, että työnantajan mielestä osaan tämän niin hyvin, että halusivat antaa työn minulle.

Normaalioloissa Malinen tapaa liikunnan parissa satoja raumalaisia viikossa.

– Videoiden kautta heillä on nyt mahdollisuus saada tuttu kasvo omaan olohuoneeseensa!

Uusia jumppia tulossa

Puolen tunnin tuolijumpan lisäksi valikoimissa on taukojumppia etänä kotona työtä tekeville tai opiskeleville.

Uutena valikoimissa on keppijumppavideo, ja tulossa ovat videot ainakin rullauksesta, jättipallojumpasta, kuminauhajumpasta ja FasciaMethod-kehonhuoltomenetelmästä.

Keho ja mieli virkeänä

Nyt kun liikuntapaikat ovat ulkotiloja lukuunottamatta suljettuina, omatoiminen liikkuminen on tärkeää. Tiina Malisen mukaan liikuntaa tarvitaan niin kehon kuin mielen takia.

– Ikääntyvät tarvitsevat liikuntaa toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Heistä ja työikäisistä moni on tottunut liikkumaan säännöllisesti ja liikunta on ollut osa arkea ja päivärytmiä.

Päivittäinen liikunta virkistää mieltä ja auttaa ajatuksia pysymään kirkkaina.

– Raumalaiset ovat ahkeria liikkujia. Pidetään liikettä yllä! Tiina Malinen kannustaa poikkeusolojen aikaan.Tiinan jumpat löytyvät Youtube-kanavalta Tintzukka ja myös Rauman kaupungin Youtubesta.

Penkki ja villasukka kuntoiluvälineiksi

Kuntosalivälineinä voit käyttää hieman kaikkea, mitä kotoa löytyy. Katso ympärillesi, vain mielikuvitus on rajana. Alla muutamia esimerkkejä.

Reppu tai kahvallinen kassi. Unohda kahvakuulat ja käsipainot. Laita reppuun tai kassiin kunnollesi sopiva määrä kirjoja. Käytä reppua käsipainona esimerkiksi hauiskäännöissä.

Erilaiset pallot. Palloja voi hyödyntää hyvin kiertoliikkeissä ja nopeusharjoituksissa. Niiden avulla voi tehdä myös kehonhuoltoa.

Pyyhkeet. Laita pyyhe ovenkahvaan ja tee vetoliikkeitä vuorotellen eri käsillä niin, että oma paino on vastuksena.

Tuolit ja sohva. Tee etunojapunnerruksia tai vaikka kylkilankkua tuolin avulla.

Painavat hyllynreunukset. Paina kämmenet hyllyn alareunaa vasten ja tee hauiskääntöjä vastustaen itse liikettä.

Matot ja tyynyt. Matot ja muut pehmeät alustat tuovat haastavuutta kehonhallintaliikkeisiin.Villasukat. Tee vatsarutistuksia liukuen tai vaikka lantionnostoja villasukilla potkien vuorojaloilla.

Mopinvarret. Tee harjan- tai mopinvarsilla liikkuvuusharjoituksia ja erilaisia vartalon kiertoja.

Portaat. Tee hyppyharjoituksia, pohjejumppaa tai askelluksia.

Kahvallinen vesikanisteri. Kanisteri toimi painona eri liikkeissä samaan tapaan kuin repullinen kirjoja.

Raumalla livejumppaa, Eurajoella liikuntaneuvontaa

Yksityisten liikunta-alan yritysten lisäksi myös Rauman seudun kunnat ovat aktivoituneet järjestämään poikkeustilan liikuntaa.

Uudessakaupungissa tunnisteella #uki_liikkuu löytää sosiaalisen median kanavissa vinkkejä liikuntaan, esimerkiksi penkkijumppaan puistossa.

Eurajoen nettisivuilla puolestaan on kattava kokonaisuus liikuntaneuvontaa muun muassa videoiden muodossa. Niitä voi katsoa kännykän kautta itselleen sopivana ajankohtana (https://www.kuntoakunnalle.fi/eurajoki).

Raumalla toteutetaan ensi maanantaina tuttu maanantaijumppa livenä. Martti Halme ohjaa livenä Talviharjoitteluhallissa jumpan, johon pääsee mukaan kännykän, tabletin tai tietokoneen kautta Rauman kaupungin Youtube-kanavalla (https://www.youtube.com/user/cityofrauma). Jumppa alkaa 30.3. kello 9. Esille kannattaa ottaa voimistelumatto ja kuminauha.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut