Ja kamera käy, ja jumppaa! - netissä innostetaan nyt kuntoilemaan kotona ja lenkkipoluilla

Erityisliikunnanohjaaja Tiina Malinen rohkaistui perustamaan Youtube-kanavan ja tekemään jumppavideoita. Niitä löytyy nyt myös Rauman kaupungin sivuilta. Kuva: Pekka Lehmuskallio


Erityisliikunnanohjaaja Tiina Malinen on vetänyt erilaista liikuntaa neljännesvuosisadan ajan ja Raumalla kaupungin liikuntaryhmiä seitsemän vuotta.

Tiina Malinen on tehnyt jumppavideoita omalla ajallaan, useimmiten lomilla, iltaisin ja viikonloppuisin. Nyt harrastus on saanut uuden ulottuvuuden. Malinen julkaisee jumppavideoita myös työnantajansa Rauman kaupungin Youtube-kanavalle.

– On iso ilo, että voin työssäni hyödyntää oppimiani taitoja. Ja onhan se mukavaa, että työnantajan mielestä osaan tämän niin hyvin, että halusivat antaa työn minulle, kertoi Malinen Länsi-Suomen haastattelussa viime viikolla.

Normaalioloissa Malinen tapaa liikunnan parissa satoja raumalaisia viikossa.

– Videoiden kautta heillä on nyt mahdollisuus saada tuttu kasvo omaan olohuoneeseensa!

Nyt kun liikuntapaikat ovat ulkotiloja lukuunottamatta suljettuina, omatoiminen liikkuminen on tärkeää. Tiina Malisen mukaan liikuntaa tarvitaan niin kehon kuin mielen takia.

– Ikääntyvät tarvitsevat liikuntaa toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Heistä ja työikäisistä moni on tottunut liikkumaan säännöllisesti ja liikunta on ollut osa arkea ja päivärytmiä.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Sohvatyyny ja villasukat kelpaavat kotijumpan kuntoiluvälineiksi – katso videolta vinkit, joilla kunto kohenee kotiloissakin

Vain tilaajille Joogaa ja spinningiä omassa olohuoneessa – kuntokeskukset ideoivat vauhdilla uusia liiketoimintamalleja poikkeusoloihin