Ja kamera käy, ja jumppaa! - netissä innostetaan nyt kuntoilemaan kotona ja lenkkipoluilla

Nyt kun liikuntapaikat ovat ulkotiloja lukuunottamatta suljettuina, omatoiminen liikkuminen on tärkeää.

| Päivitetty

Erityisliikunnanohjaaja Tiina Malinen on vetänyt erilaista liikuntaa neljännesvuosisadan ajan ja Raumalla kaupungin liikuntaryhmiä seitsemän vuotta.Tiina Malinen on tehnyt jumppavideoita omalla ajallaan, useimmiten lomilla, iltaisin ja viikonloppuisin. Nyt harrastus on saanut uuden ulottuvuuden. Malinen julkaisee jumppavideoita myös työnantajansa Rauman kaupungin Youtube-kanavalle.

– On iso ilo, että voin työssäni hyödyntää oppimiani taitoja. Ja onhan se mukavaa, että työnantajan mielestä osaan tämän niin hyvin, että halusivat antaa työn minulle, kertoi Malinen Länsi-Suomen haastattelussa viime viikolla.

Normaalioloissa Malinen tapaa liikunnan parissa satoja raumalaisia viikossa.

– Videoiden kautta heillä on nyt mahdollisuus saada tuttu kasvo omaan olohuoneeseensa!Nyt kun liikuntapaikat ovat ulkotiloja lukuunottamatta suljettuina, omatoiminen liikkuminen on tärkeää. Tiina Malisen mukaan liikuntaa tarvitaan niin kehon kuin mielen takia.

– Ikääntyvät tarvitsevat liikuntaa toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Heistä ja työikäisistä moni on tottunut liikkumaan säännöllisesti ja liikunta on ollut osa arkea ja päivärytmiä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut