Jääpuisto valmiiksi ensi vuoden jouluun mennessä – Rauman Keskuspuiston ympärivuotista käyttöä vahvistetaan

Jääpuisto tuo käyttöä Keskuspuiston vähemmän käytetylle laidalle. Kuva: Rauman kaupunki

Keskuspuistoon jääpuiston on Rauman kaupungin tiedotteen mukaan tarkoitus valmistua jouluun 2024 mennessä. Yhteistyössä ovat Rauman kaupunki ja Lukko-säätiö.

Kaupungin sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Stranderin mukaan jääpuiston osuus valmistuu ensimmäisenä. Muiden toimintojen, kuten leikkialueiden, aikataulutuksesta päätetään talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Tulevan tekojääradan jäädytettävä ala on noin 1000 neliömetriä. Jäätä ympäröi reunamuuri, joka ohjaa luistelijoita ja tarjoaa istuinpaikkoja.

Jään huoltamiseen varattu lumitila otetaan hyötykäyttöön pulkkamäen muodossa. Kesällä aluetta voidaan käyttää esimerkiksi pelikenttänä ja rullaluisteluratana.

Kustannusarvio selviää syksyn aikana

Lukko-säätiö rakennuttaa ja rahoittaa luistelualueen jäädytystekniikoineen. Rauman kaupunki vastaa jään ylläpidosta ja ylläpidon kustannuksista. Puheenjohtaja Vesa Heino kertoo kyseinen hankkeen olevan säätiön tähän asti suurin yksittäinen rahoituskohde.

– Jääpuisto tuo eloa, iloa ja liikunnan riemua kaupunkikeskustaan. Uskomme, että uusi puisto luo mahdollisuuksia myös Pitsikaupungin joulun toteutuksiin, Heino lisää.

Jääpuistohankkeen tarkka kustannusarvio selviää syksyn 2023 aikana, minkä jälkeen määritellään myös tarkempi kustannusjako Rauman kaupungin ja Lukko-säätiön kesken. Hankkeelle haetaan liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta.