Jalat vetreäksi tuolijumpalla

Kotipalvelun muutosagentti Laura-Liisa Lehtonen näyttää Palvelukeskus Jokisimpukassa miehensä Pentin kanssa asuvalle Liisa Nurmelle tuolijumppaliikkeitä. - Mies on kova kannustamaan ja pitämään liikkessä. Hän sanoo, että pysy liikkeessä vaan, Nurmi naureskelee. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Eurajokelainen Liisa Nurmi oli ensimmäisten joukossa tekemässä Eurajoella kotihoidon hyvinvointisopimusta, jolla tuetaan ikäihmisten kotona selviytymistä. Sopimuksen tarkoituksena on aktivoida kotihoidon asiakas arkiliikunnan avulla huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja toimintakyvystään.

Nurmi on asunut miehensä Pentin kanssa Palvelukeskus Jokisimpukan palveluasunnossa reilun vuoden päivät. Omakotitaloasuminen Kuivalahdella sai jäädä Nurmen sairastuttua, ja palveluasuminen on tuntunut nyt hyvältä vaihtoehdolta.

– Jos ei täällä viihdy, niin ei missään, pariskunta vakuuttaa.

Hyvinvointisopimusten tekemiseen keväällä koulutettu kotipalvelun lähihoitaja Laura-Liisa Lehtonen kertoo Nurmen olleen hyvä ehdokas ensimmäisiin hyvinvointisopimuksiin sairaus- ja leikkaustaustansa vuoksi.

Eurajoella on tehty nyt noin kahdeksan hyvinvointisopimusta, mutta tarkoituksena on Lehtosen mukaan laajentaa sopimus koskemaan kaikkia kotipalvelun asiakkaita, asui sitten palveluasunnossa tai kotona.