Janne Nieminen Pori Jazzin toimitusjohtajaksi

Janne Nieminen, 49, on valittu Pori Jazzin toimitusjohtajaksi. Nieminen aloittaa tehtävässään loppukesänä, mutta hän osallistuu jo tulevan kesän jazzfestivaaliin. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja restonomi.

Nieminen siirtyy uuteen tehtäväänsä Hämeenlinnan kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaalta, jossa hän on toiminut vuodesta 2004 lähtien myynti- ja viestintäpäällikkönä.

Aikaisemmin Nieminen toimi yli 15 vuotta musiikkibisneksessä muun muassa monikansallisessa levy-yhtiö Universal Music Oy:ssä.

Janne Niemisellä on noin 30 vuoden suhde Pori Jazziin. Ensimmäiset vuodet menivät festivaaliyleisön joukossa, sitten levy-yhtiön edustajana hoitamassa artistien promootiota.

Myöhemmin Nieminen on työskennellyt festivaalin vapaaehtoistyöntekijänä ja luottamustehtävissä ohjelmatyöryhmissä sekä viimeksi Pori Jazz 66 ry:n hallituksessa.

- Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtävässä yhdistyvät henkilökohtainen kiinnostukseni musiikkiin sekä työhistoriani live- ja tallennetun musiikin parissa. Festivaalit ovat osa elämysteollisuutta, jossa kulutus ja tarjonta lisääntyvät, mutta myös kilpailu kiristyy, Janne Nieminen sanoo.