Japanilaisherkku ensimmäisenä Satakunnassa Kalatorin ruokalistalle

Herkkua pöytään. Keittiömestari Eero Viinikkala (vas.) tarjoilee Jari Sallille maistiaiset kobe-härkää. Vertailun vuoksi lautasella on myös kotimaista naudan sisäfileetä. Kuva: Asko Tanhuanpää

Raumalaisen Ravintola Kalatorin ravintoloitsija Jari Salli sanoo pilke silmäkulmassaan onnistuneensa metsästyksessä.

Jahdissa sanan varsinaisessa merkityksessä Salli ei ole kuitenkaan ollut, vaan hänen saaliinsa on peräisin eurooppalaisen tukkukaupan tiskiltä.

– Olemme jo pidempään yrittäneet saada listalle japanilaista kobe-härkää ja nyt viimein tärppäsi. Tavallaan kysymys on vastaavasta erikoisuudesta, mitä oli keittiömestari Hans Välimäen saaminen Raumalle viime keväänä, Salli selvittää.

– Satakunnastakin löytyy erinomaista lihaa, mutta koben rinnalla jopa black angus -rotuinen lehmä tuntuu sitkeältä tavallisesta naudasta puhumattakaan.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.