Jätekuljetuksia ratsattiin Raumalla ja Salossa

Rekan jätekuorma painaa jätelajista riippuen 30 - 40 tonnia, tiedottaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Lounais-Suomen poliisi valvoivat toistamiseen yhdessä tien päällä jätekuljetuksia, nyt Raumalla ja Salossa yhteensä viidellä tarkistuspisteellä.

Tavanomaisen raskaan liikenteen tarkastuksen lisäksi kuljettajilta tarkistettiin jätekuljetuksia koskevat asiakirjat, jätehuoltorekisteriotteet sekä siirtoasiakirjat. Jätettä ammattimaisesti kuljettavan tulee kuulua jätehuoltorekisteriin ja otetta rekisteristä tulee säilyttää jätettä kuljettavassa ajoneuvossa.

Päivän aikana pysäytettiin yhteensä 36 jätettä kuljettanutta ajoneuvoa, joista 18 Salossa ja 18 Raumalla, ELY-keskus tiedottaa.

Noin kolmasosalla oli puutteita jätekuljetusasiakirjoissa. Raumalla tehovalvonnassa puutteita havaittiin seitsemällä kuljettajalla, Salossa kuudella. Lisäksi muutamalla ajoneuvolla oli ylikuormaa.

Jätekuljetuksia valvottiin Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa edellisen kerran toukokuussa, kun Turussa ja Porissa pysäytettiin yli 60 jätettä kuljettanutta ajoneuvoa, joista yli puolella havaittiin puutteita jätekuljetusasiakirjoissa.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen jätehuoltorekisterissä on noin 400 rekisteröitynyttä kuljettajaa.