JäteterrorismiaMeriraumantiellä

Meriraumantie 13:ssa ja 15:ssä sijaitsevien Rauman kaupungin vuokratalojen jätteiden keruupiste on joutunut jäteterrorismin kohteeksi. Jätteitä tuodaan kahden kerrostalon jätepisteelle pimeyden turvin. Talojen asukkaiden mukaan jäteralli on jatkunut jo pitkään.

– Aivan älytöntä kaaosta. Jätepiste on kuin kaatopaikka. Syväkeräysastioihin, varsinkin sekäjätteeseen, tuodaan niin paljon roskia muualta, että talojen asukkaiden jätteet eivät enää mahdu niihin. Lehtiroskiksellekaan ei pääse enää kunnolla kävelemään, vaan pitää hyppiä muovipussien ylitse, nimettömänä pysyttelevä talon asukas kertoo.

Monenlaista jätettä

Jätepisteen sekajäteastia pursui yli äyräidensä torstaina. Myös maassa, sekajäteastian edustalla oli parikymmentä roskapussia täynnä erilaista, lajittelematonta jätettä.

Jätepisteelle on kertynyt kevään aikana sekajätteen lisäksi kaikenlaista muutakin jätettä, kuten mikro, rakennusjätettä, paloiteltu nahkasohva sekä polkupyöräromua.

Teknisen isännöitsijä Ismo Timosen mukaan jätepisteen kuormittaminen ei ole ainoastaan Meriraumantien vuokratalojen ongelma, vaan sama ilmiö on nähtävissä useissa muissakin jätepisteissä.

Meriraumantien vuokratalojen jätepisteen läheisyyteen asennettu valvontakamera ei ole vaikuttanut jäteterroristin tai -terroristien toimiin mitenkään. Yhtenä vaihtoehtona, mutta kalliina sellaisena, tilanteen rauhoittamiseen voisi tepsiä jätepisteen siirtäminen pois kadun läheisyydestä.