Jatkosotaan lähteneiden muistolle paljastettiin jälleen yksi kunniakilpi, tällä kertaa Mynämäellä: "Koko rykmentin taistelujen tie oli kunniakas ja raskas"

JR 56 ja JR 60 Kilta on tunnetusti asennuttanut muistolaattoja ympäri Rauman seutua ja lähikuntia sotaan lähteneiden kunniaksi.

| Päivitetty

Mynämäen Karjalassa perustetun Jalkaväkirykmentti 60:n 10. komppanian kunniakilpi paljastettiin sunnuntaina Karjalan Maamiesseuran pihalla.

Laatalla kunnioitetaan jatkosotaan osallistuneita Karjalan miehiä ja naisia.

Paljastuspuheen piti Mynämäen Karjalassa syntynyt raisiolainen viestintäneuvos Tapani MIkola, joka viittasi puheessaan muun muassa Ukrainan sotaan ja ilmaisi tyytyväisyytensä Suomen Nato-päätökseen.

JR 56 ja JR 60 Killan puheenjohtaja Martti Aro kertoi laajasti niin sanotun Karjalan komppanian vaiheista.

– Koko JR 60 rykmentin taistelujen tie oli kunniakas ja raskas, alkukokoonpano oli 3571 miestä, joista 562 miestä kaatui ja 1409 haavoittui jatkosodassa, Aro sanoi killan toimittaman tiedotteen mukaan.

Kunniakilpi on kiinnitetty veteraanikiveen, jossa on jo ennestään miesten ja lottien jatkosotaan lähdöstä kertova laatta vuodelta 1998.

JR 56 ja JR 60 Kilta ry:n tavoitteena onkin paljastaa sotaan lähdön laatat ja rykmenttien kilpi jokaiselle sotaanlähdön paikkakunnalle.

Jalkaväkirykmentti 56:n riveihin lähti miehiä muun muassa Raumalta ja Rauman maalaiskunnasta kesäkuussa 1941. Heidän muistamisekseen kiinnitettiin muistolaatta ja rykmentin kilpi Rauman pääkirjaston edustalla sijaitsevan Sepän talon seinään elokuussa 2020.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut