Jenny Nybom Lönnströmin museoiden johtajaksi

Filosofian maisteri Jenny Nybom on nimitetty Lönnströmin taidemuseon ja Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon johtajaksi viisivuotiskaudeksi 16.11. alkaen.

Jenny Nybom siirtyy tehtävään Turun taidemuseosta. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Pohjoismaisessa nykytaiteen instituutissa NIFCAssa ja Arte ry:n Titanik galleriassa.

Jenny Nybom seuraa Lönnströmin museoita kolmen vuoden ajan johtanutta Selma Greeniä. 

Lönnströmin taidemuseo Raumalla on Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön varoin toimiva yksityinen taidemuseo. Säätiön tarkoitus on tukea kuvataidetta ja edistää sen tuntemusta ja arvostusta. Säätiö ylläpitää myös Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseota sekä sen yhteydessä Ammus-näyttelytilaa. 

- Jenny Nybom on museo- ja kuvataidekentän pitkän linjan ammattilainen. Valitsimme museoille johtajan, jonka taidoissa yhdistyy sisällöllinen ja hallinnollinen osaaminen, kuvataiteen kentän monipuolinen kokemus muun muassa talous- ja henkilöstöhallinnon taitoihin. Jenny Nybomin hyvät kontaktit taiteilijoihin ovat museoiden toiminnassa erityisen tärkeitä, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Teea Hyytiä. 

Nybom kertoo aloittavansa työt Lönnströmin museoissa suurella innolla.

- Pikku hiljaa rakennan tulevia näyttelysuunnitelmia. Luonnollisesti nykyinen valtakunnallisesti merkittävä ja korkeatasoinen nykytaiteen näyttelyohjelma tulee jatkumaan.

Koti- ja taidemuseo tarjoavat Nybomien mielestä puitteet, joihin voidaan luoda näyttelyitä ja tapahtumia, jotka tarjoavat yleisölle jälkiä jättäviä kokemuksia.

- Ne voivat olla muistoja, joihin palata tai oivalluksia, jotka kasvattavat ihmisenä ja tekevät tästä maailmasta paremman paikan elää.

Päätös siirtyä Raumalle oli Nybomille helppo sen jälkeen, kun hän oli keskustellut säätiön hallituksen ja museoiden työntekijöidenkin kanssa.

- Koin ilmapiirin ainutlaatuiseksi ja nyt tuntuu etuoikeutetulta päästä osaksi tätä yhteisöä.