JHL:n lakko uhkaa pysäyttää Rauman koulujen ruokapalvelut ja sulkee liikuntapaikat – "Ei ole vielä suunnitelmaa"

Lakon on määrä kestää tulevan maanantain ja tiistain ajan. Lakon takia kouluihin ei saada ruokaa ainakaan kaupungin keskuskeittiöstä.

| Päivitetty

JHL tiedotti keskiviikkoaamuna päättäneensä aloittaa ensi viikon alussa poliittisen lakon. Lakko alkaa maanantaina 22. lokakuuta klo 00.00 ja kestää maanantain ja tiistain ajan.

Lakko koskee siivous-, kiinteistöhuolto- ja ruokapalvelualoja sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuripalveluita. Yhteensä lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä, ja se on osa työtaistelua, jolla vastustetaan hallituksen kaavailemaa irtisanomislakia.

Raumalla lakon piirissä ovat JHL:n listauksen mukaan ruokapalveluun kuuluvat Rauman kaupungin koulujen, päiväkotien sekä lukion keittiöt, niihin ruokaa toimittava Nanun keskuskeittiö sekä liikuntatoimi. Lakko ei koske esimerkiksi Freinetkoulua tai normaalikoulua, jotka eivät ole kaupungin kouluja.

Käytännössä lakon toteutuessa kouluihin ja päiväkoteihin ei saada tarjoiltua kaupungin valmistamaa ruokaa, sanoo JHL:n Rauman-osaston puheenjohtaja Jouni Lehto.

– Tuskin se silloin mahdollista on, kun tekijät kerran ovat poissa.

– Steniuksen keittiö on rajattu lakon ulkopuolelle. Sieltä saadaan sairaaloihin ja vanhuspalveluihin ruokaa, Lehto lisää.

Lehto ei tiedä, miten koulut aikovat asian suhteen toimia. Hän pitää lakon vaikutuksia sivullisiin valitettavina.

Rauman kaupungin sivistystoimialan johtaja Soile Strander kertoo Länsi-Suomelle ennen kahtatoista keskiviikkona, että tieto saavutti heidät vasta noin tunti sitten.

– Ei ole vielä suunnitelmaa, mitä tehdään. Luultavasti tämän iltapäivän aikana käynnistämme selvitykset ruokahuollon kanssa, Strander sanoo.

Myös kaikki kaupungin liikuntapaikat, kuten uimahalli, jäähallit ja talviharjoitteluhalli, ovat maanantaina ja tiistaina kiinni, mikäli lakko toteutuu.

– Katsotaan nyt, vieläkö loppuviikon aikana jotain tapahtuisi jollain rintamalla. Toivotaan, että asia otettaisiin vielä harkintaan, sanoo Jouni Lehto.

Uutista täydennetty sivistystoimialajohtaja Soile Stranderin kommenteilla klo 11.55.

Uutista päivitetty 12.02: tarkennettu tieto siitä, että kyseessä ovat nimenomaan kaupungin koulut, joten Freinetkoulun tai normaalikoulun keittiöitä lakko ei näillä näkymin uhkaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut