JHL peräänkuuluttaa Raumalla avointa keskustelua ruoka- ja puhtauspalveluiden muutosten syistä

Rauman kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelutyöntekijät kokevat JHL:n edustajien mukaan, että heidän ammattitaitoaan ei arvosteta, koska heitä ei ulkoistusehdotukseen päätyneessä suunnittelussa kuultu. Kuva Pohjoiskehän koulusta: Pekka Lehmuskallio

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on huolissaan Rauman päätöksenteon avoimuuden puutteesta sekä ruoka- ja puhtauspalvelujen ammattilaisten työehdoista, jos kaupunki toteuttaa ulkoistukset.

– Ohjausryhmän jäseniä oli kielletty puhumasta tulevista muutoksista kenellekään. Onko tämä suuntaus, jolla kunnat tulevaisuudessa vievät suunnitelmiaan läpi? JHL Satakunnan aluepäällikkö Seija Johansson kysyy.

– Pidän poikkeuksellisena, että henkilöstön edustajat eivät ole voineet tuoda taustavuoropuhelunsa tulosta pöytään, koska heitä on kielletty puhumasta käsittelyssä olevista asioista. Kun vasta kaavaillaan asioita ja haetaan isoa linjaa, tämä on hyvin epätavallista. Valmistelutyössä pitäisi aina huomioida myös työntekijöiden mielipiteet, sanoo JHL:n toimialajohtaja Håkan Ekström.

Ruoka- ja puhtauspalveluiden työntekijöitä on koulutettu yhdistelmätyöntekijöiksi, koska toimialat aiotaan ensi vuoden alusta yhdistää samaksi taseyksiköksi. Johansson toivoo kärsivällisyyttä, koska toimintaa on koko ajan kehitetty tuloksellisesti. 

– Herää kysymys, onko toimialojen yhdistäminen tehty yksityisen yrityksen tarpeeseen, hän toteaa.

Johansson, Ekström ja pääluottamusmies Marjo Justen kävivät tiedotustilaisuuden jälkeen keskustelemassa asiasta kaupunginjohtaja Kari Kosken kanssa ennen puoltapäivää torstaina.

Ulkoistamissuunnitelma koskee lähes 300 työntekijää. Kaupunginvaltuuston on tarkoitus tehdä päätöksiä Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelmasta 11.11.

Lisää aiheesta perjantain Länsi-Suomessa.

Lisää aiheesta

JHL vastustaa Rauman kaupungin ulkoistamissuunnitelmia

Moniin yksityisiin päiväkoteihin ei palkata JHL:n mukaan riittävästi henkilökuntaa - Ongelmat tulleet Julkisten ja hyvinvointialojen liiton tietoon luottamusmiehiltä ja työntekijöiltä

JHL: Laatu etusijalle sote-palveluiden kilpailutuksissa