JHL pitää Karin kampuksen tukipalvelusuunnitelmia kalliina riskinä – "Pidän käsittämättömänä, että Rauman kaupunki lähtee yksityistämisen tielle koululaisten hyvinvoinnin kustannuksella"

JHL otti vahvasti kantaa Karin Kampuksen tilanteeseen. Kuva: arkisto / Juha Sinisalo

Ammattiliitto JHL vaatii maanantaisessa tiedotteessaan, että Rauman kaupunki pitää Karin Kampuksen ruoka- ja puhtauspalvelut omana tuotantona. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa, että on pitkälti jo huoltovarmuuskysymys pitää ruoka- ja puhtauspalvelut omana tuotantona.

– Pidän käsittämättömänä, että Rauman kaupunki lähtee yksityistämisen tielle koululaisten hyvinvoinnin kustannuksella. Oma ruokatuotanto on tärkeää kriiseissä ja siten huoltovarmuuden näkökulmasta. Kuntien oma tuotanto mahdollisti sen, että Suomi selviytyi koronasta hyvin. Yksityinen tuottaja sulki toimintojansa, koska voittoa ei syntynyt. Yksityinen tekee voittoa, joten energian ja raaka-aineiden hinnan päälle tulee vielä voittomarginaali. Julkinen ei voittoa tavoittele, vaan tärkeintä on suojella yhteiskuntaa ja kansalaisten hyvinvointia.

Asia on Rauman valtuuston käsittelyssä maanantai-iltana 30. tammikuuta.

Niemi-Laine pitää erikoisina kaupungin esittelemiä laskelmia, joiden mukaan oma palvelutuotanto olisi merkittävästi yksityistä kalliimpaa.

– JHL vaatii selvitystä siitä, mistä tuo yksityisen halpuus johtuu.Ilmeisesti työntekijöiden palkkoja ja sosiaalikustannuksia pienennetään, kuten jokaisessa yksityistämistapauksessa on tehty. Työntekijöiden kukkaroille ei pidä mennä.

JHL muistuttaa, että Rauman kaupunki on panostanut siivoukseen jo useana vuonna kouluttamalla omat laitoshuoltajat tehtäviinsä. Hän pelkää, että yksityistäminen toisi turvallisuusriskin.

– Uimahallin siivous on korkean hygieniantason siivousta, johon uimahallin laitoshuoltajat ovat kouluttautuneet. Nyt on jo suljettu joitain uimahalleja, koska hygienian pettäminen on ollut ihmisille turvallisuusriski terveyden vuoksi.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Rauman päättäjillä kitkaa Karin kampuksen kouluruoista ja siivouksista

Ulkoistaminen ei ole ongelmatonta