JHL ryhtyy taas työtaistelutoimiin Raumalla – koululaisille eväät mukaan, iltapäiväkerhoja kiinni

JHL protestoi Rauman kaupungin suunnitelmia sosiaali- ja terveystoimen ruoka- ja puhtauspalvelujen ulkoistamiseksi lakolla jo viime viikon perjantaina. JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine vieraili tuolloin Raumalla ilmaisemassa tukensa työtaistelulle. Kuva: Juha Sinisalo

JHL on päättänyt järjestää työtaistelutoimena ulosmarssin ja kahden päivän lakon Rauman kaupungilla, liitto tiedottaa. Ulosmarssi toteutetaan torstaina 7. marraskuuta kelo 13.00 ja 15.00 välisenä aikana.

Lakko puolestaan alkaa torstaina kello 6.00 ja päättyy perjantaina kello 24.00.

JHL:n hallitus päätti työtaistelusta vastatoimena Rauman kaupungin suunnitelmille ulkoistaa sosiaali- ja terveystoimialan ruoka- ja puhtauspalvelut.

Ulosmarssiin osallistuvat kaikki Rauman kaupungilla työssä olevat JHL:n jäsenet. Lakossa ovat Rauman kaupungilla JHL:n jäsenten tekemät työt ruoka- ja puhtauspalveluissa.

Lakko on rajattu niin, että se ei vaaranna kenenkään henkeä, terveyttä tai omaisuutta. Lakko ei koske viranhaltijoiden, dieettikokkien eikä työllistettyjen tekemiä töitä, tiedotteessa kerrotaan.

– Katsomme hätätyöt niin, että ketään ei jätetä ilman ruokaa vanhuspalveluissa ja pitkäaikaishoidossa, Rauman JHL ry:n sihteeri Marjo Justén kertoo Länsi-Suomelle.

Perusopetuksen puolella tilanne on sama kuin viime viikolla.

– Eväspäivät tulossa torstaina ja perjantaina, opetus- ja nuorisojohtaja Hanna Viljanen-Lehto toteaa.

Kaupungin iltapäiväkerhoista kiinni ovat Kaaron, Kortelan, Unajan ja Kodisjoen iltapäiväkerhot.

Kaupungin henkilöstöravintolat ja sairaalan kahvio ovat suljettuina.