Jo-Jo Teatteri tuo Kuuskajaskariin klassikkokomedian Kiviä taskussa

Ohjaaja Milja Nordströmin mukaan hyvä teksti ansaitsee useita tulkintoja.

Turkulainen Jo-Jo Teatteri tarttuu tänä kesänä haasteeseen ja tuo Kuuskajaskarin kesäteatterin lavalle oman versionsa tunnetusta klassikkokomediasta Kiviä taskussa (Stones in His Pockets).

Marie Jonesin näytelmätekstin ovat Suomessa tehneet tutuksi Helsingin kaupunginteatterin näyttelijät Martti Suosalo ja Mika Nuojua, jotka ovat kiertäneet omalla esityksellään teattereiden täysiä katsomoita jo yli viisitoista vuotta.

Näytelmä on nähty myös Rauman kaupunginteatterin ohjelmistossa.

Näytelmän Jo-Jo Teatterille ohjaava Milja Nordström korostaa, että jokainen versio samasta tekstistä on aina tekijöidensä näköinen.

– Me emme kilpaile Helsingin kaupunginteatterin kanssa. Jokainen hyvä teksti ansaitsee useita tulkintoja, joista meidän tulee olemaan yksi, Nordström toteaa.

Kahden näyttelijän esitys

Kahdelle miesroolill kirjoitettu Kiviä taskussa on tarina irlantilaisista Jake Quinnista (Akseli Sveholm) ja Charlie Conlonista (Tommi Koskinen), jotka ovat päässeet mukaan Hollywood-elokuvan avustajiksi. Kuvaukset ovat pienen irlantilaisen kylän asukkaille mahdollisuus tienata ylimääräistä ja samalla töllistellä yhdysvaltalaisia filmitähtiä.

Erityisen näytelmästä tekee se, että siinä on päähenkilöt mukaan luettuna yhteensä 15 roolia. Ne kaikki esitetään kahden näyttelijän voimin. Näyttelijät sukeltavatkin roolista toiseen lennosta, ilman vaatevaihtoja. Tämä kysyy taitoa ja tarkkuutta sekä ohjaajalta että näyttelijöiltä.

– Nopeasti vaihtuvat hahmot ovat haaste, mutta ne ovat myös osa näytelmän tyylilajia ja komediaa, Nordström kertoo.

Kesän näytelmä ei ohjaajan mukaan kuitenkaan ole pelkkää hauskutusta. Näytelmän tekstin sydämessä on koskettava tarina, jonka aikana Jakesta ja Charliesta kasvaa todellisia ystäviä.

Kiviä taskussa Kuuskajaskarin kesäteatterissa 2.7.–11.8.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut