John Legend saapuu tähdittämään Pori Jazzien torstaita

John Legend esiintyi viimeksi Porissa ja Jazzeilla vuonna 2013. Arkistokuva: Pori Jazz

Viihdealan palkintoja viime vuosina rohmunnut ja maailmanlaajuiseen suosioon noussut yhdysvaltalaisartisti John Legend esiintyy pitkästä aikaa Suomessa ja konsertoi Pori Jazzissa torstaina 16.7.

Moninkertaista platinaa myynyt ja yksitoista Grammy-palkintoa voittanut John Legend on kunnostautunut urallaan niin laulajana, säveltäjänä, näyttelijänä kuin tuottajanakin.

Hän on kaikkien aikojen ensimmäinen afrikkalais-amerikkalainen mies, joka on yltänyt himoittuun EGOT-statukseen. Kirjainlyhenne tarkoittaa henkilöä, joka on voittanut Yhdysvaltojen neljä merkittävintä viihdealan palkintoa: televisioalan Emmyn, musiikkialan Grammyn, elokuva-alan Oscarin sekä teatterialan Tonyn. EGOT-kerhoon on päässyt tähän päivään mennessä vain 15 henkilöä.

John Legend on julkaissut urallaan kuusi studioalbumia. Hänen isoin hittinsä on vuoden 2013 Love in the Future -pitkäsoitolta lohkaistu "All of Me" -single, joka on kerännyt Spotifyssa huimat 1,1 miljardia kuuntelukertaa.

Uusimman kappaleensa "Conversations in the Dark" yhdysvaltalaistähti julkaisi tammikuussa.

John Legend on harvinainen ja odotettu Suomen-vieras. Edellisen kerran hän konsertoi Suomessa ja Pori Jazzissa kesällä 2013, jolloin artistin läpimurto maailmanlaajuiseen suosioon odotti vielä vuoroaan.

Lisää aiheesta

Jazzlegenda Herbie Hancock konsertoi Pori Jazzissa

Gwen Stefani nousee Pori Jazzin lavalle

Brittitähti Dido ensimmäistä kertaa Suomeen – Pori Jazziin myös kymmenen muuta esiintyjää