Joko olisi kalasataman aika Raumalla?

Marjo Aikko vetää Rauman kalasatama -hanketta ja kalastaja Jarno Aaltonen taas on kiinnostunut lähtemään toimintaan mukaan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman kalasatama saattaa vihdoin olla toiminnassa ensi keväänä.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan hankkeen, kunhan siihen saadaan tukea. Kaupungin maksuosuus jää alle 2 500 euroon, mikäli 80 prosentin rahoitus menee läpi.

Tarkoitus on perustaa kalastajista jonkinlainen yhteenliittymä, joka alkaa pyörittää toimintaa. Esimerkkiä otettaneen Pyhämaasta.

– Olisin tosi onnellinen, jos saisin mukaan viisi aktiivikäyttäjää. Parilla kalastajalla homma ei käytännössä pyöri, mutta kaikkien ei tietenkään tarvitse olla yhtä aktiivisia, sanoo projektin vetäjä, Raumanmeren kalastusalueen isännöitsijä Marjo Aikko.

Uuden rakennuksen sisältä löytyy kalan käsittelytila, jääkone, kylmiötila ja sosiaalitilat. Neliömetrejä on noin 60 sekä ulkosalla on varastotilaa, kertovat kalastaja Jarno Aaltonen ja hanketta vetävä Marjo Aikko.

Mahdollisiin käyttäjiin on alustavasti oltu yhteydessä.

– Mukaan pääsee vielä, koska emme varmasti ole tavoittaneet kaikkia potentiaalisia käyttäjiä. Toivottavasti tämä houkuttelee niitä, joilla ei ole omia tiloja.

Prosessi on ollut pitkä Raumalla, mutta helpolla ei aikanaan päästy U:gin Pyhämaassakaan.

– Laitoimme prosessin vireille vuonna 2003, ja kaikki osapuolet olivat myötämielisiä, mutta siitä huolimatta meni kuusi vuotta ennen kuin toiminta alkoi aprillipäivänä 2009, kertoo Pyhämaan kalastusseuran puheenjohtaja Seppo Lamberg.
 

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.