Jonne Gransin ja Miikka Hakomäen pihakonsertille löydettiin uusi ajankohta

Euralaisen Sanna Saarisen töissä keskiössä on käsityöläisyys. Kuva: Juha Sinisalo

Koronapandemian vuoksi keväältä ja kesältä peruutetut tapahtumat, Jonne Gransin ja Miikka Hakomäen pihakonsertti sekä Sanna Saarisen taiteilijatapaaminen ja kesäjuhla ovat löytäneet korvaavan paikan taidemuseon sisäpihalla lauantaina 1. elokuuta.

Tapahtumat järjestetään ulkotiloissa, konsertti siirretään taidemuseon sisätiloihin sateen sattuessa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Jonne Grans ja Miikka Hakomäki esiintyvät Rauman taidemuseon sisäpihalla klo 12.00 alkaen. Luvassa on salonkimusiikkia ja konsertin ohjelmistossa muun muassa Respighi, Sibelius, F. Borowski, Merikanto, Elgar ja Palmgren. Alttoviulisti Miikka Hakomäki ja kitaristi Jonne Grans ovat soittaneet vakituisesti yhdessä jo vuodesta 2015. Vuodesta 2017 alkaen heidän työskentelynsä on painottunut alueelliseen kulttuurityöhön Satakunnassa.

Euralainen taiteilija Sanna Saarinen on tavattavissa Vastakkain/Vierekkäin –näyttelyssään klo 14. Paikallisesti hyvin tunnetun taiteilijan työn keskiössä on käsityöläisyys, vaikkakin tekstiilialan koulutuksen omaavan taiteilijan teokset alkoivat saada veistosmaisia piirteitä jo varhain. Myöhemmin kuvaan astui myös romurauta. Saarinen toiminut taiteen kentällä Rauman ja Satakunnan alueella 1990-luvulta lähtien.